Son dakika: Bakanlıktan, küçük çocuğa zorla sigara içiren Betül Aşçı hakkında açıklama

Son dakika haberi... Bugün sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında Betül Aşçı isimli kadının skandal görüntüleri yer aldı. Küçük kıza sigara içirmeye çalışan ve bu görüntüleri yayınlayan Betül Aşçı'ya ilişkin bir açıklama da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden geldi.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2020, 16:54 Güncelleme 07 Temmuz 2020, 16:57
Son dakika: Bakanlıktan, küçük çocuğa zorla sigara içiren Betül Aşçı hakkında açıklama

İÇİNDEKİLER

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Canlı Yayında Kardeşine Zorla Sigara İçirmeye Çalıştı" başlıklı haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bakanlık olarak çocuklarımızın üstün yararını gözeterek her türlü kötü alışkanlığa karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz.

Videonun sosyal medyada yer almasının hemen ardından Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ilr koordineli şekilde adres tespiti yapılmasını sağladık.



İstanbul'da gerçekleştiği tespit edilen olay ile ilgili İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından çocuk ve aile ile ilgili sosyal inceleme yapılmakta ve çocuklarımız için rehberlik hizmeti verilmektedir. İnceleme sonrası çocuklarımızın ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.



Söz konusu içeriklere sosyal medyada erişimin engellemesine yönelik çalışmalar da bu konuda yetkili kurum olan Bİlgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ile birlikte yürütülmektedir.