İzmir'deki 'Çav Bella' provokasyonuna yenileri eklendi: Bu kez cami hoparlörlerinden Selda Bağcan şarkısı çalındı

Son dakika haberine göre, İzmir’deki bazı ilçelerde bulunan camilerin hoparlörlerinden komünist devrim şarkısı ‘Çav Bella’nın çalınmasının ardından 20 Mayıs tarihinde benzer bir provokasyon Selda Bağcan şarkısı çalınarak yapıldı.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2020, 21:46 Güncelleme 21 Mayıs 2020, 22:09
İzmir’deki ’Çav Bella’ provokasyonuna yenileri eklendi: Bu kez cami hoparlörlerinden Selda Bağcan şarkısı çalındı

İÇİNDEKİLER


İzmir'deki bazı ilçelerde bulunan camilerin hoparlörlerinden komünist devrim şarkısı 'Çav Bella'nın çalınmasının ardından 20 Mayıs tarihinde benzer bir provokasyon Selda Bağcan şarkısı çalınarak yapıldı.

BORNOVA VE BAYRAKLI İLÇELERİNDE BENZER SALDIRI
İzmir İl Müftüğülünden yapılan açıklamada, "20 Mayıs Çarşamba günü İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.


ALÇAK SALDIRIYI REDHACK'İN YAPTIĞI İDDİA EDİLİYOR
2 gündür İzmir'deki camilere yapılan saldırıları CHP'ye yakınlığı ile bilinen Redhack üyelerinin yaptığı iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde terör örgütü DHKP-C propagandası yapmaktan tutuklanan Kulaçoğlu da Redhack üyesiydi. Redhack Türkiye'yi DHKP-C'liler ve FETÖ'cüler oluşturuyor.



İzmir İl Müftülüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

20 Mayıs Çarşamba günü İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir.



GEÇİCİ BİR SÜRE SON VERİLDİ
Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir'de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


TAKVİM.COM.TR ÖZEL