Amerikan FOX TV'nin provokatör sunucusu Fatih Portakal da kaçakçı çıkmıştı! İzmir'deki çiftlik hakkında inceleme!

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, firari hain Can Dündar derken Amerikan FOX TV’nin provokatör sunucusu Fatih Portakal da kaçakçı çıkmıştı. 2015 yılında kurulan çiftlikte, kaçak yapılaşmaya gidildiği şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Daha önce İmar Barışı Yasası'ndan faydalandırılan 3 kaçak yapının ardından inşa edilmiş başka bir kaçak yapıya rastlanmazken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2020, 15:19 Güncelleme 16 Mayıs 2020, 16:53
Amerikan FOX TV’nin provokatör sunucusu Fatih Portakal da kaçakçı çıkmıştı! İzmir’deki çiftlik hakkında inceleme!

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, gazeteci Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal tarafından 2015 yılında kurulan çiftlikte, kaçak yapılaşmaya gidildiği şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Daha önce İmar Barışı Yasası'ndan faydalandırılan 3 kaçak yapının ardından inşa edilmiş başka bir kaçak yapıya rastlanmazken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Seferihisar ilçesi Camikebir Mahallesi'nde 2015 yılında Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal adına kurulan Torlak Çiftliği'nde bazı yapıların kaçak olduğu şikayeti üzerine ekipler harekete geçti. İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Gözsüzler mevkisindeki 8 bin 394 metrekarelik tapu alanına sahip çiftliğe giderek inceleme başlattı.


Yapılan ilk incelemede, ailenin 3 parça yapı için 2018 yılında çıkarılan İmar Barışı yasasından faydalandığı tespit edildi. 2016 yılında yapılan 36 metrekare alana sahip atölye olarak kullanılan ahşap bina, depo olarak kullanılan 21 metrekarelik bina ve önündeki pergoleli mutfak olarak kullanılan bölüm ile hobi odası olarak kullanılan 10 metrekarelik ahşap bina için yapı kayıt belgesi alındığı saptandı. Fotoğraflarla da tespit edildi.