CHP'de Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu "darbeci kanadın" sesi oldu!

Son yıllarda AK Parti'nin vesayeti geriletmesiyle birlikte, darbeci CHP ve sol, artık eskisi gibi başta ordu olmak üzere kurumlardan destek alamıyor. Bu gerçeği CHP içindeki sivil ve demokrat kesim görse de parti içinde etkin olan darbeciler ve FETÖ'cüler CHP'nin "darbeci hattan" çıkmasını istemiyor. Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşe yazısında CHP'de Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu'nun başını çektiği darbeci kanadı kaleme aldı.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2020, 08:55 Güncelleme 02 Mayıs 2020, 09:02
CHP’de Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu darbeci kanadın sesi oldu!

İÇİNDEKİLER

İşte Mahmut Övür'ün "CHP'deki 'darbeci damar' rahatsız" adlı köşe yazısı:

Önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in darbeyi çağrıştıran, bürokrasiye seslenen şu sözlerini duyduk:

"Saray rejiminin, saray düzeninin sonu geliyor. O son bu Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaları... Bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları... Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar."



Sıradan darbeci bir asker bile daha iyi cümleler kurardı. CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu onu bile aratan çok daha kötü cümlelerle bakın ne diyor:
"Bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Bu da önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde..."





Ortada bir erken seçim ihtimali bile yokken biri, "saray düzeninin sonu geliyor" diyor öteki çok daha açık bir biçimde darbeyi hatırlatan bir cümle kuruyor. Peki, kim bunlar? Yeni CHP'nin yöneticileri. Doğrusu hiç şaşırtıcı değil. Çünkü iki siyasi aktörü de yetiştiren CHP ve sol gelenek içinde her zaman güçlü bir "darbeci" kanat vardı ve bir hayli de etkiliydi.



YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN