Son dakika: Başkan Erdoğan talimatı vermişti! Tüm valiliklerde Pandemi Kurulları toplandı

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tüm valiliklerde bugün saat 09.00'da önce il idare kurulları, ardından pandemi kurulları toplandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından "İl İdare Kurulu toplantısındayız. #Koronavirüs salgınıyla mücadele için İstanbul'da yapılması gereken çalışmaları değerlendiriyoruz." mesajını paylaştı. İstanbul Valiliği'nde yapılan Koronavirüs önlemleri toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

Giriş Tarihi 28 Mart 2020, 08:32 Güncelleme 28 Mart 2020, 12:42
Son dakika: Başkan Erdoğan talimatı vermişti! Tüm valiliklerde Pandemi Kurulları toplandı

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat ile bugün saat 09.00 İtibariyle tüm illerde, koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla, il idare kurulları ve pandemi kurullarının toplanacağı açıklandı.

Açıklamada, il idare kurullarında, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşlara en üst seviyede riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarına sağlanmasına yönelik konular görüşüleceği belirtildi.



Pandemi kurulu toplantısında ise, başta 30 büyükşehir başta olmak üzere sosyal izolasyon ile iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanarak valilerce vakit kaybetmeksizin uygulanmaya alınacağı ifade edildi.

Öte yandan, Valilerce, illerin özel durumları göz önünde bulundurularak, il pandemi kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler gerekli koordinasyonun sağlanması için başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları ile ivedilikle paylaşılacağı ve söz konusu toplantıların ilerleyen günlerde tekrarlanacağı bildirildi.

İSTANBUL'DAKİ TOPLANTI SONA ERDİ
Koronavirüs başlıklı toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlık etti. Toplantıya Vali Yerlikaya'nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve diğer yetkililer de katıldı. Basına kapalı olarak saat 09.00'da başlayan toplantı 2 saat sürdü.

Toplantının ardından Vali Yerlikaya, Ekrem İmamoğlu'nu uğurladı. Yerlikaya ve İmamoğlu kendilerini görüntüleyen gazetecilere el salladı. Yerlikaya ve İmamoğlu'nun maske taktığı görüldü. Toplantının ardından pandemi kurulu toplantısına geçildi.

VALİ YERLİKAYA PAYLAŞTI
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

İl İdare Kurulu toplantısındayız. #Koronavirüs salgınıyla mücadele için İstanbul'da yapılması gereken çalışmaları değerlendiriyoruz.

Yerlikaya'nın paylaşımında yer verdiği fotoğraflarda, toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile diğer yetkililerin katıldığı görüldü.

BAŞKAN ERDOĞAN 7 MADDELİK PAKETİ AÇIKLAMIŞTI

  • Şehirler arası seyahatler valiliklerin iznine bağlanmıştır.
  • Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışmaya geçilecek.
  • Toplu taşımada seyrek oturma uygulanacak
  • Piknik alanları, tören alanları gibi yerle hafta sonları kapalı olacak.
  • Askerlerimiz 14 gün karantina şekline uygun olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak
  • Yurt dışı uçuşlar tamamen kaldırılacaktır.
  • Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştırılacaktır.