Halk TV'de rezalet! Yaşar Okuyan Libya'da şehit düşen MİT mensuplarını fotoğraflarını göstererek deşifre etti!

Türkiye ODA TV’nin Mit mensuplarını deşifresini konuşurken bir skandal hareket de Halk TV’deki bir programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve CHP parti üyesi Yaşar Okuyan’dan geldi. Okuyan, Libya’da şehit düşen MİT kahramanlarının kimlikleri elindeki dosyalarla deşifre etti.

Giriş Tarihi 10 Mart 2020, 12:03 Güncelleme 10 Mart 2020, 12:15
Halk TV’de rezalet! Yaşar Okuyan Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını fotoğraflarını göstererek deşifre etti!

İÇİNDEKİLER

Halk TV ekranlarında dün akşam Oda TV'de yaşanan rezaletin benzeri bir skandal yaşandı. Eski milletvekili yeni CHP parti üyesi Yaşar Okuyan Libya'da şehit düşen Milli İstihbarat Teşkilatı'mızın kahramanlarının kimliklerini deşifre etti.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ
Okuyan'ın televizyon ekranlarında yaptığı skandalı gören vatandaşlar kısa sürede sosyal medyadan tepki gösterdi.

ODA TV DE YAYINLADI
Oda TV'de 3 Mart 2020 tarihinde Hülya Kılınç imzasıyla yayınlanan "Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlıklı haberde; MİT'in yurt dışı operasyonunda şehid olan kişinin kimlik bilgileri, fotoğrafı, şehidin ailesinin kimlik bilgileri ile oturduğu ev ve şehidin cenaze namazına katılan MİT mensuplarının fotoğrafı yayınlandı.

ODA TV MUHABİRİ VE HABER MÜDÜRÜ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında; MİT mensuplarının gizli kalması bilgi ve fotoğraflarını haberleştiren Oda TV muhabiri Hülya Kılınç ile Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı. Hülya Kılınç ve Barış Terkoğlu'nun; 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

ÜÇ YILDAN DOKUZ YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR
Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesinde; MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenlerin üç yıldan dokuz yıla kadar hapis cezası verileceği açıkça ifade ediliyor.