Suriye'de şehit sayısı son dakika GenelKurmay Resmi açıklama! 28 Şubat İdlib kaç şehit var?

İdlib'de kaç şehit var? Operasyonların sürdüğü İdlib'ten kötü haber geldi. Askerlerimize yönelik saldırı sonrasında şehit ve yaralı haberleri gelmeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte İdlib'de kaç şehit var? Suriye'de şehit sayısı açıklandı mı? Genel Kurmay resmi açıklamanın detaylarını haberimizde bulabilirsiniz... Henüz isimler resmi olarak açıklanmadı. Resmi açıklama gelince isimlere sitemizde yer vereceğiz. İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne rejim tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 askerin şehit olduğu, 36 askerin de yaralı olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2020, 18:03 Güncelleme 28 Şubat 2020, 18:03
Suriye’de şehit sayısı son dakika GenelKurmay Resmi açıklama! 28 Şubat İdlib kaç şehit var?

İÇİNDEKİLER

Türkiye gece gelen kalleş saldırı haberi ile yasa boğuldu. İdlib'te 33 askerimiz şehit edildi. İdlib'de kaç şehit var? Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.Operasyonların sürdüğü İdlib'ten kötü haber geldi. Askerlerimize yönelik saldırı sonrasında şehit ve yaralı haberleri gelmeye devam ediyor. İşte İdlib'de kaç şehit var? Suriye'de şehit sayısı açıklandı mı? Genel Kurmay resmi açıklamanın detaylarını haberimizde bulabilirsiniz... Henüz isimler resmi olarak açıklanmadı. Resmi açıklama gelince isimlere sitemizde yer vereceğiz. Saldırının ardından NATO'nun 5. maddesi yeniden gündeme geldi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, saldırı sonrası kameralar karşısına geçerek yaptığı ilk açıklamada şehit sayısını 9 olarak açıklamıştı. Ancak Doğan bir sonraki açıklamasında, şehit sayısının 22'ye yükseldiğini bildirdi. Gece 02.00 sıralarında 3. kez kameralar karşısına geçen Vali Doğan, ağır yaralı 7 askerin daha şehit olduğunu, şehit sayısının da 33'a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 36 olduğunu söyledi. Vali Rahmi Doğan, ilk açıklamasında ayrıca şu bilgileri paylaşmıştı.

"Yaralılarımız var. Ağır yaralılarımız var. Yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan aldık. Hataydaki hastanelerde tedavileri devam ediyor. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır."

NATO'nun 5. maddesi nedir?

Son dakika haberine göre İdlib'de Esed rejiminin alçak saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Saldırının ardından NATO'nun 5. maddesi yeniden gündeme geldi. 5. maddeye göre, NATO ülkesine saldırı olduğu takdirde, bu saldırı tüm birliğe yapılmış sayılıyor. Peki Türkiye NATO'nun 5. maddesini işletme hakkına sahip mi? NATO'nun 5. maddesinde hangi ifadeler yer alıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı.

İdlib'de Esed rejiminin alçak saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Saldırının ardından NATO'nun 5. maddesi yeniden gündeme geldi. 5. maddeye göre, NATO ülkesine saldırı olduğu takdirde, bu saldırı tüm birliğe yapılmış sayılıyor.

NATO Antlaşması'nın 5. maddesi şöyle:

"Taraflar, Kuzey Amerika'da veya Avrupa'da kendilerinden birine ya da daha fazlasına yöneltilecek silahlı bir saldırının, hepsine yönelmiş bir saldırı olarak değerlendirileceği ve eğer böyle bir saldırı olursa, BM Yasası'nın 51'inci Maddesi'nde tanınan bireysel ya da kollektif öz savunma hakkını kullanarak herbirinin, Kuzey Atlantik bölgesinde güvenliği sağlamak ve korumak için bireysel olarak ve diğerleri ile uyum içinde, silahlı güç kullanımı da dahil olmak üzere gerekli görülen eylemlerde bulunarak, saldırıya uğrayan Taraf ya da Taraflar'a yardımcı olacakları konusunda anlaşmışlardır. Böylesi herhangi bir saldırı ve bunun sonucu olarak alınan bütün önlemler derhal Güvenlik Konseyi'ne bildirilecektir. Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği sağlamak ve korumak için gerekli önlemleri aldığı zaman, bu önlemlere son verilecektir."

İdlib'deki kalleş saldırı sonrası Bakan Akar ve Komutanlar sıfır noktasında


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldikleri Suriye sınırının sıfır noktasında, İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinde sevk ve idare ediyor. Bakan Akar, sabahın ilk ışıklarına kadar faaliyetleri ekranlardan takip etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldikleri Suriye sınırının sıfır noktasında, İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinde sevk ve idare ediyor.

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti.
İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, son duruma ilişkin 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'dan brifing aldı, talimatlar verdi.

Bakan Akar, rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinden sevk ve idare ediyor.