"Maliyetler arttı" diye metrobüse fahiş zam yapan İBB, konser için yandaş sanatçılara servet ödüyor

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun başkan olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "maliyetler arttı" bahanesiyle metrobüs durakları arasında ulaşıma yüzde 79 zam yaparken konser harcamalarına onlarca milyon lira ayırması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2020, 14:18 Güncelleme 24 Şubat 2020, 14:23
Maliyetler arttı diye metrobüse fahiş zam yapan İBB, konser için yandaş sanatçılara servet ödüyor

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin ulaşıma aldığı yüzde 35 oranındaki zammın metrobüs durakları arasında farklı uygulandığı ortaya çıktı. Daha önce 1-3 durak arası sabit 1.95 TL olan ücret tarifesi yeni zamla birlikte birinci durakta 2,5 TL, ikinci durakta 3 TL, üçüncü durakta 3.5 TL olarak uygulanmaya başlandı. Böylece 1-3 durak arasında zam oranı yüzde 79 olarak ölçüldü.



VATANDAŞIN PARASIYLA YANDAŞ SANATÇILARA 50 MİLYONLUK SERVET
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplum ulaşıma "maaliyetler arttı" bahanesiyle zam yapsa da konser masraflarından kesintiye gitmek bir yana kesenin ağzını daha da açtı. CHP'li belediye, seçim sürecinde İmamoğlu'nu destekleyen yandaş sanatçılara desteğinin karşılığını vermek adına 50 milyon liralık konser bütçesi ayırdı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
CHP'li İBB'nin konserlere milyonlarca lira ayırırken halkın ulaşım ücretlerine acımasız bir zam yapması sosyal medyanın da gündemindeydi. İşte Twitter'da konuya ilişkin yapılan bazı yorumlar: