Mansur Yavaş'ın rüşvet skandalında yeni gelişme!

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Meclis üyelerinin işadamı Sinan Aygün'den "TOGO İkiz Kuleleri" ile ilgili istediği 25 milyon liralık rüşvet skandalına ilişkin gelişmelere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Belediye Başkanı Mansur Yavaş da savunma yaparken kamuoyunun dikkatini çeken ilginç ve şaşırtıcı yeni detaylara imza atıyor. Avukatlık ofisinin bulunduğu binanın yurtdışına kaçan FETÖ'cü Ayhan Atalay'a ait olduğunu kabul eden Yavaş, "Kocamanlar İnşaat'a yaptığı iş karşılığı verilmiş daireyi tuttum" diyerek kendini savunuyor. Yavaş, 2014 yılında mahalli seçimlerde DP adayı iken, CHP'ye geçmesini ise seçim masraflarını karşılamak için satılacak arsanın yeşil alana çevrilmesine bağlayan komik gerekçeye sığınıyor.

Giriş Tarihi 26 Aralık 2019, 14:57 Güncelleme 26 Aralık 2019, 14:57
Mansur Yavaş’ın rüşvet skandalında yeni gelişme!

İÇİNDEKİLER

Siyaseti sarsan ve Ankara'ya bomba gibi düşen rüşvet skandalı konut sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Ankara'da konut satışlarının düştüğü ve imar problemi ile karşı karşıya kalan proje sahiplerinin Yavaş'ın açıklamaları yüzünden tedirgin oldukları belirtiliyor. Yavaş'ın," 150 projede imar rantı var " sözleriyle müteahhitleri tehdit ettiğine dikkat çeken konut sektörünün önde gelenleri, ev almanın kolaylaştığı ve kredi faizlerinin düştüğü bir ortamda tehdit ve baskılara bir anlam veremediklerini söylüyorlar. CHP'li Yavaş en son yaptığı açıklamada da baskı ve tehditlerini sürdürerek," 80 dosya var böyle. Elde edilen rant en az 30 milyar ama taahhüt ettikleri toplam 300 milyon bile yok. Adaletli olunacaksa, plan notları iptal edildiği için isterse bunu yapmazlar artık" diye konuştu.

NEDEN DP DEĞİL DE CHP
Üç FETÖ'cü tarafından CHP'den aday gösterilmesine kılıf uyduran Yavaş, Demokrat Parti'yi adaylıktan vazgeçerek nasıl yolda bıraktığını " arazi satma" bahanesiyle anlatmaya çalışıyor. Yavaş, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin teklifini kabul etmemiştim. Demokrat Parti'yle gittim anlaştım. Demokrat Parti'nin satmak üzere olduğu ve seçimde bana finans olarak kullanılacak arazisi vardı. Yeşil alan ilan edilince biz dea gittik CHP'ye aday olduk" ifadelerini kullanıyor.

OFİSİ FETÖ'CÜNÜN BİNASINDA
Yavaş'ın Balgat Çukurambar'da avukatlık ofisi var. Bu ofisin yer aldığı bina ise Yavaş'ı, CHP'den 2014 yılında aday gösterilmesini sağlayan FETÖ'cü Ayhan Atalay'a ait. Yavaş bu konuda yöneltilen sorulara da dolaylı cevaplar veriyor. Binanın FETÖ'den arandığı için firari olan Atalay'a ait olduğunu kabul ediyor ama kendisinin ofisi Atalay'a iş yapan Kocamanlar Şirketinden kiraladığını öne sürüyor. Yavaş," Ayhan Atalay'ın ilk yaptığı bina benim avukatlık yaptığım bina. Ama buranın dış alüminyumlarını yapan Kocamanlar İnşaat'a yaptığı iş karşılığı verilmiş daireyi tuttum. Ben Kocamanlar İnşaat'tan tuttum" sözleriyle konuyu geçiştiriyor.