Kılıçdaroğlu'nun masasındaki anket güldürdü! İzmir'deki rezaletin ardından Tunç Soyer'in oyları artmış

Tunç Soyer yönetimindeki İzmir'de, günler boyunca yaşanan su rezaletinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasına bırakılan anket sonuçları güldürdü. CHP'nin yaptırdığı ankette Tunç Soyer'in oylarının 3 puan arttığının görülmesi "yok artık" dedirtti. Vatandaşlar mağdur olduğunu ve parayla satın alacak su bile kalmadığını belirterek isyan etmişti. Mahalle sakinlerinden biri de "Yazıklar olsun" diyerek tepki göstermişti.

Giriş Tarihi 25 Aralık 2019, 16:44 Güncelleme 25 Aralık 2019, 17:01
Kılıçdaroğlu’nun masasındaki anket güldürdü! İzmir’deki rezaletin ardından Tunç Soyer’in oyları artmış

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğim" diyerek siyaset yapıyor. İzmir'de yaşananlar ise iç açıcı değil. Kentte sık sık yaşanan su krizlerinin arasına bir yenisi daha eklendi.

İZMİR'DE SU KUYRUKLARI
İzmirliler, 3 gün boyunca susuz kaldı. Vatandaşlar, çatıdan gelen yağmur sularını biriktirdi, caddelerdeki suyla duş almaya başladı.

Yaşanan su krizlerinin üzerine CHP Genel Merkezi, belediye başkanlarıyla ilgili anket yaptırdı.



SU BİRİKİNTİSİNDE YIKANDILAR
İzmir'in Menderes ilçesinin Küner köyü yakınlarında 2 bin 200 mm'lik hatta, pazar günü meydana gelen arıza nedeniyle Buca, Torbalı, Karabağlar, Gaziemir ile Konak ve Bornova'nın bir kesimine su verilemiyor.

60 saatlik su kesintisinin çarşamba günü sona ermesi beklenirken, belediye ekipleri mahallelerde tankerle su dağıtmaya başladı.

Vatandaş, bidonlarla tankerlerden su almak için sıra beklerken, sağanağı fırsat bilen Kenan Doğan (32) ve Yalçın Çıray (30), kesintiye dikkati çekmek amacıyla sokakta oluşan su birikintisiyle yıkandı.

GÜLDÜREN ANKET
Kılıçdaroğlu'nun masasına bırakılan anket sonuçlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, oylarının yüzde 58,1'den yüzde 61,1'e yükseldiği görüldü.

VATANDAŞLAR İSYAN ETMİŞTİ
Mahalle sakini Gönül Bahçivancıoğlu şunları söyledi: "Su kesintisi çok etkiledi. Hiçbir şekilde temizliğimizi yapamıyoruz. Tuvaletler kötü kokuyor. Aniden kesildiği için su alamadık. Birikmiş suyumuz yoktu. Dün bütün marketleri dolaştım, parayla bile su bulamadım. İnsanlar hepsini almış. Durumumuz o kadar kötüydü. Yüzümüzü çok az su ile yıkıyoruz. Diş fırçalayacağız ama su yok"