CHP'den sonra Amerikan medyası da Kanal İstanbul yapılmasın diyor!

Kanal İstanbul projesi hakkında devam eden tartışmalara, İmamoğlu'nun başını çektiği CHP'li gruptan sonra Amerikan medyası da dahil oldu. Bloomberg, projenin büyük riskler taşıdığını yazarak tarihi projeye engel olmaya kalktı.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2019, 15:49 Güncelleme 11 Aralık 2019, 15:59
CHP’den sonra Amerikan medyası da Kanal İstanbul yapılmasın diyor!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak açıkladığı Kanal İstanbul aleyhine son günlerde gerek CHP tayfasından gerekse Batı'dan büyük bir karalama kampanyası yürütülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, imzalanan tüm mutabakatlara rağmen projenin engellenmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turan ise; 2023 yılına kadar projenin yüzde 60 oranında tamamlanacağını açıkladı.

CHP-HDP-SAADET KARŞI
Hükümet, Kanal İstanbul konusunda büyük bir kararlılık gösterirken; CHP, HDP ve Saadet Partisi cephesi projenin yapılmasının büyük bir hata olacağını savunuyor.

BLOOMBERG'İN KANAL İSTANBUL HABERİ
Tartışmalara Amerikan medyası da dahil oldu. Ülkede yayın yapan Bloomberg, Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir haberi okuyucularına sundu. Haberde, Kanal İstanbul projesinin doğa için büyük riskler taşıdığı ifade edildi. Haberin detaylarında ise projenin durdurulmasının Türkiye için daha iyi olacağına yer verildi.