ABD askerleri Tel Abyad ve Rasulayn'dan çekildi! İşte ilk fotoğraflar

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyon öncesi, ABD birlikleri bölgeden çekilmeye başladı. Reuters'a konuşan ABD'li yetkili, Tel Abyad ve Rasulayn'da yer alan ve ABD askerleri tarafından kullanılan üslerin boşaltılmaya başlandığını duyurdu. ABD askerlerinin boşalttığı üslerden ilk görüntüler de geldi.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2019, 12:13 Güncelleme 07 Ekim 2019, 12:20
ABD askerleri Tel Abyad ve Rasulayn’dan çekildi! İşte ilk fotoğraflar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu telefon görüşmesinin ayrıntılarını ise Beyaz Saray açıkladı. Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonun konuşulduğu aktarılan açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." denildi.

ÇEKİLME BAŞLADI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan ziyareti önceci yaptığı açıklamada "Sayın Trump ile akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette." dedi.

ABD ÜSLERİ BOŞALTILIYOR
Bölgede ABD askerleri tarafından kullanılan üslerin boşaltılmaya başlandığı bilgisi çekildi. Yerel kaynaklar, Tel Abyad ve Rasulayn'da yer alan üslerin boşaltıldığına dair fotoğrafları paylaştı. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan ABD'li yetkili de bu gelişmeyi doğruladı.

İşte boşaltılan üslerden gelen kareler: