CHP'li başkan Lütfü Savaş'tan aile boyu atama!

Lafa gelince liyakat kelimesini elinden düşürmeyen CHP'de belediyeler gelir kapısı yapıldı. Her gün bir yenisi ortaya çıkan CHP'li belediyelerdeki torpil furyasının son adresi Hatay oldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın kendisini belediyenin iştiraklerinden biri olan HATSU şirketine yönetim kurulu başkanlığına atadığı ortaya çıktı. Savaş’ın kardeşi, Metin Savaş da HATSU’nun özel kalem müdürü yapıldı. Lütfü Savaş’ın diğer kardeşi Mehmet Savaş ise belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’nde saha şefi oldu.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2019, 14:58 Güncelleme 30 Temmuz 2019, 17:18
CHP’li başkan Lütfü Savaş’tan aile boyu atama!

İÇİNDEKİLER

CHP'li belediyelerde yapılan atamalarda liyakat yerine akrabalık ve yakınlık ilişkileri ön plana çıktı. İzmir, Aydın gibi illerden bu tarz haberler gelirken son örnek Hatay'da yaşandı.

BAŞKAN KENDİSİYLE BİRLİKTE AİLE BOYU ATAMA YAPTI
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın kendisini belediyenin iştiraklerinden biri olan HATSU şirketine yönetim kurulu başkanlığına atadığı ortaya çıktı.

Savaş'ın kardeşi, Metin Savaş da HATSU'nun özel kalem müdürü yapıldı. Lütfü Savaş'ın diğer kardeşi Mehmet Savaş ise belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'nde saha şefi oldu.

Mustafa Kayalar

HEM MÜDÜR HEM ÖZEL KALEM
CHP'deki akrabaya torpil skandalları Hatay'da sınırlı değil. Akraba kadrolaşmasında İzmir'deki CHP'li belediyeler önde gidiyor. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın akrabasını belediyeye personel olarak atadığı ortaya çıktı. Eski başkan Bülent Soylu'nun özel kalem müdürü Yavuz Selim Aktaş'ı görevden alan CHP'li Başkan Kayalar, yerine amcasının oğlunun eşi Nuriye Kayalar'ı getirdi. Nuriye Kayalar'ın aynı zamanda Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak göreve başladığı öğrenildi.Başkan Kayalar, yerel seçimler öncesi CHP'den Menderes Belediye Başkan aday adayı olan Mesut Taşdemir'i de Park Bahçeler Müdürü yaptı.

Filiz Ceritoğlu Senge

KUZEN SEKRETER, DAMADA ÖZEL KALEM
İzmir'in Selçuk Belediyesi'nde de tartışma yaratan bir gelişme yaşandı. CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kuzeni Oya Ceritoğlu'nu, Selçuk Belediyesi'ne sekreter olarak işe aldı. CHP'li Adana Seyhan Belediyesi'nde de durum aynı. CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Mehmet Akif Akay, göreve geldikten sonra damadı emekli subay Erkal Şenyurt'u özel kalem müdürü yaptı.



Elif Köse

GÜVENEBİLECEĞİM KİMSE KALMADI
Karabük'ün Safranbolu Belediye Başkanı CHP'li Elif Köse, erkek kardeşi Zafer Köse'yi özel kalem müdürü yaptı. CHP'li Belediye Başkanı Köse'nin kardeşini özel kalem müdürü yaptığı bilgisi ilçede eleştirilere ve tartışmalara yol açtı. İzmir'in Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'da Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik (TORBEL) şirketinin genel müdür yardımcılığına 24 yaşındaki oğlu Efe Uygur'u getirdi. Uygur'un kafeterya ve iş makinelerinin de yer aldığı 20'nin üzerinde alanda faaliyet gösteren şirketin başına 7 bin TL maaşla getirmesi büyük tepki topladı. Tepkilerin ardından CHP'li Başkan Uygur oğlunu görevden aldı.



İsmail Uygur

BARAJ KIYISINA VİLLAYI DİKTİ
CHP'li Uygun, kamuoyuna yaptığı açıklamada "Güvenebileceğim kimse yoktu. Benim oğlum işletme fakültesi son sınıf öğrencisi. Burada verdiğimiz görev onun maaş ya da makam alması için değil" ifadesini kullandı. CHP'li belediyelerde usulsüz atamalar tam gaz sürdü. İzmir'in CHP'li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis kararıyla kendisini belediye şirketine müdür olarak atadı. CHP'li başkan, 8 bin liralık maaşı dışında 7 bin 500 lira da müdür maaşı aldı. CHP'li Başkan Erdoğan'ın bu hareketi tepkilere yol açtı.



İ. Girgin Erdoğan

Hakkında çıkan haberler sonrası geri adım atmak zorunda kalan CHP'li Erdoğan, aldığı iki aylık maaşı bir okula bağışladı. Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem de göreve gelir gelmez kendine kıyak yaptı. Erdem, Hasanağa Barajı'nın yanındaki imara kapalı alana villa yaptı. Her fırsatta 'Doğaya en çok sahip çıkan parti biziz' diyerek CHP yönetiminin sözlerine kulak asmayan CHP'li Erdem, arsada çok sayıda ağacı da kesti.



Turgay Erdem

VAATLER UNUTULDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanların aşu ifadelerle seslenmişti: "Falan milletvekili telefon etti, onun akrabasıymış, hiç dinlemeyeceksiniz. Genel Başkan olarak söylüyorum, Genel Başkanın akrabası olsa bile hiç dinleyemeyeceksiniz. Liyakat çok önemli. Partizanca atamalardan uzaklaşın. İşi ehline vereceksiniz. Uzun bir adalet yürüyüşü yaptık, Mısır'daki sağır sultan duydu yürüyüşümüzü. Adaletle yöneteceksiniz. Belediye çalışanlarının özlük haklarına sahip çıkacaksınız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacaksınız. Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz ki, size oy vermeyenler bile size saygı duysun."