Bu sorulara cevap ver İmamoğlu! İşte kamuoyunun CHP adayı İmamoğlu'ndan yanıtını istediği sorular

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, kanal kanal gezerek seçim çalışmalarını sürdürüyor. Katıldığı yayınların tümünde çanak sorularla muhatap olan İmamoğlu, bazı sorular karşısında ise adeta lafı eveleyip geveleyerek soruları geçiştiriyor. Ancak merak edilen konuların hiçbirisine yanıt vermiyor. İşte kamuoyunun CHP adayı İmamoğlu'ndan yanıtını beklediği o sorular...

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2019, 17:25 Güncelleme 29 Mayıs 2019, 17:31
Bu sorulara cevap ver İmamoğlu! İşte kamuoyunun CHP adayı İmamoğlu’ndan yanıtını istediği sorular

İÇİNDEKİLER

31 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından tüm usulsüzlük ve şaibelere rağmen adeta yangından mal kaçırırcasına İBB Başkanlık koltuğunu işgal etmeye çalışan İmamoğlu, YSK'nın kararının ardından neye uğradığını şaşırmıştı. Ardından seçim çalışmalarına start veren CHP adayı kanal kanal gezerek canlı yayınlara katılmaya başladı. Ancak her ne hikmetse bu yayınlarda merak edilen hiçbir konu ve hiçbir soru İmamoğlu'na sorulamadı. FETÖ Belediyeleri İmamı Erkan Karaarslan ile ilişkisinden, kendisine Pontus-Rum diyen gazeteye verdiği röportaja varana kadar İmamoğlu'na kamuoyu tarafından sorulan o sorular... Bu sorulara yanıt ver İmamoğlu!

1 - FETÖ'nün Belediyeler İmamı olan Erkan Karaarslan ile ne ilişkin var? 15 Temmuz darbe girişiminden 2 ay önce Karaarslan'a Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak hangi gerekçe ile 2 milyon 52 bin 280 liralık ihale verdin?

2 - Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de hangi amaçla bulunuyordunuz? Brüksel'e ne zaman gittiniz ve darbe girişiminden ne kadar süre sonra Türkiye'ye döndünüz?

3 - O hain gecede vatandaşlar canı pahasına sokakta ülkeyi kendilerine "Yurtta Sulh Konseyi" adını veren darbecilerden korurken, siz Brüksel'den attığınız "sulh" mesajı ile neyi kastettiniz?

4 - 31 Mart'ta yapılan usulsüzlüklerle dolu seçimin ardından oturduğunuz başkanlık koltuğunda adeta yangından mal kaçırırcasına verdiğiniz "veriler kopyalansın" talimatının arkasında ne yatıyordu? Bu acelenin sebebi neydi? Kopyalanan verileri ne yaptınız?

5 - Milyonlarca liralık mal varlığına sahip olmanıza rağmen seçim kampanyası yapmak için neden bağış topluyorsunuz? Toplanan bağışı nerelere harcıyorsunuz?

6 - 1 Nisan günü Binali Yıldırım ile aranızdaki oy farkını 29 bin 408 olarak duyurdunuz. Ancak İstanbul'daki oyların sadece yüzde 10'unun yeniden sayılmasının ardından aradaki fark 13 bin 729'a kadar düştü. Bu durum ile ilgili nasıl bir açıklama yapıyorsunuz?

7 - Yeniden sayım kararı ile birlikte vatandaşın Binali Yıldırım'a verdiği 15 bin 679 oyun gasp edildiğini siz de gördünüz. Buna rağmen halkın iradesinin tescili için tüm oyların yeniden sayım talebine neden destek vermediniz?

8 - Sandıkta meydana gelen tüm hataların Binali Yıldırım'ın aleyhine, sizin de lehinize yapılmış olması ile ilgili bir açıklamanız var mı? "Bilgisayar başındaki arkadaşlar" olarak tanımladığınız kişilerle bir bağlantınız var mı?

9 - YSK'yı "en güvendiğim kurum" olarak nitelendirmiştiniz. İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından ise YSK'yı ihanetle, darbeyle suçladınız. Bu çelişkinin nedeni ne?

10 - Sandık kurulu başkanı ve memur üyesinin listelerini hiçbir parti alamazken, CHP bu listeye nasıl ve kimin aracılığı ile ulaştı? Sandık kurulu görevlileri ile ne tür bir ilişki ve irtibat kuruldu?

11 - "16 milyon İstanbullu'yu kucaklayacağım" demiştiniz. O halde İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasında bulunan başkanlık makamına neden X-Ray cihazı koydurdunuz?

12 - Herkesin görüşüne saygınız olduğunu söylüyordunuz. Bu söyleminize rağmen sizi eleştiren gazetecilere dava açıp, onları sosyal medya hesaplarınızdan neden engelliyorsunuz? Bu yaptığınız demokrasiyle bağdaşır mı?

13 - CNN Türk'te katıldığınız programın ardından 4 kameramanın işten kovulduğunu iddia ettiniz. Bu iddia yalan çıktı. Bununla ilgili bir özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

14 - Her fırsatta Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür ediyorsunuz. Peki size yaklaşık yüzde 12 oranında oyuyla destek veren HDP'nin başkanlarına neden teşekkür etmiyorsunuz? Ya da HDP'ye teşekkürünüzü sözlü değil de başka bir şekilde mi yapmayı planlıyorsunuz?

15 - AK Parti tarafından Kürt seçmenlere yönelik atılan tüm özgürlükçü adımlara karşı çıkan CHP'nin adayı olarak hangi vaatlerle Kürt seçmenden oy talep ediyorsunuz?

16 - Mazbatayı birlikte aldığınız CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "yeniden seçim" kararının ardından ortalıkta görünmemesini siz mi istediniz?

17 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna aday olan şahsınıza Yunan ve Rum basını tarafından yapılan yakıştırmalara karşı neden sessiz kalıyorsunuz? Yunanca ya da Rumca biliyor musunuz ya da herhangi bir bağlantınız var mı?

18 - Sizi "Pontus" olarak adlandıran Yunan yayın organı hakkında "kıytırık" demiştiniz. Peki kıytırık dediğiniz o yayın organına neden röportaj verdiniz? Yunan yayın organı sizinle nasıl bağlantı kurdu?