3.5 milyon kamu çalışanının yüzünü güldürecek reform

KHK Kapsamında çalıştıkları kurumlarda kadroya alınan taşeron işçiler bu sayede pek çok mali ve sosyal hakka kavuşmuş oldu. Yıllardır süren sancılı süreç sonunda kadro talepleri gerçekleşen taşeron işçiler sonunda kadroya alınarak 4/D statüsüne kavuşan taşeron işçiler kavuştukları bu yeni statüde eski düzenden farklı olarak kazanımlar elde etmektedir.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2019, 09:03 Güncelleme 28 Mayıs 2019, 12:55
3.5 milyon kamu çalışanının yüzünü güldürecek reform

İÇİNDEKİLER

Taşeron işçiler uzun yılladır verdikleri mücadelenin sonunda KHK kapsamında 4/D statüsüne kavuşmuşlardı. Bu sayede taşeron işçiler pek çok yeni hak elde ederken özellikle de mali ve sosyal haklar ile maaşlarında yaşanan artışa ek olarak bayram ikramiyesi ve cep harçlığı gibi maaşlarına ek olarak ödeme alma hakkı elde etmişlerdi.

4/D KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLER TEDİYE İKRAMİYESİ VE BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

KHK kapsamı ile 4/D statüsüne kavuşan taşeron işçiler hem tediye ikramiyesi hem de bayram ikramiyesi almaya hak kazandılar. 2019 ikramiye ödemeleri taşeron işçilere Mayıs ayı itibari ile yapılırken tediye ikramiyesi ve bayram ikramiyesi ile işçiler mali açıdan kendilerini çok rahatlatacak ek ödeme alma hakkı kazanmış olacak.

TAŞERON İŞÇİYE TEDİYE ÖDEMESİ

Kadroya geçen taşeron işçilere tediye ödemesi devlet tarafından yapılacak. Bir takvim dönemi için 52 gün olarak tediye ödemesi hesaplama işlemi yapılırken bu rakamlardan vergi ve primler kesilerek kalan tutar ödeniyor.
Taşeron işçilere ilave tediye ödemesi ne yazık ki toplu ödenmiyor. Yıl içerisinde toplam 4 taksit halinde işçilerin maaş hesaplarına tediye ödemesi yatırılıyor. 2019 tediye ödemeleri için ilk taksit Ocak ayında maaşlara yatırılmıştı. İkinci taksit ödemeleri ise bayramdan önce işçilerin maaşlarına yatırılacak.

Asgari ücretle çalışan kadrolu taşeron işçinin tediye ödemesi en az 825 lira olarak gerçekleşecek. İşçinin maaşı yükseldikçe bayram öncesi tediye ödemesi rakamı da kademeli olarak yükselecek.

TAŞERON İŞÇİ KAÇ LİRA İKRAMİYE ALACAK?

Taşeron işçilere bayram ikramiyesi ödemesi olarak bilindiği üzere biri Ramazan Bayramı öncesi biri de Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere yılda 2 kere para ödemesi yapılmaktadır.

Taşeron işçilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak 75 lira ödeme yapılacak olan cep harçlığı olarak ta anılan bu rakam ile beraber işçilere yapılan ödeme en az 900 lirayı bulacak. Her iki rakam Mayıs ayı sonuna kadar hesaplara yatırılacak.