Kaftancıoğlu DHKP-C'ye göz kırptı: CHP, partiyi terör örgütlerine teslim edecek

CHP'nin İslam düşmanı il başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrası yaptığı açıklamalarda partinin geleceği hakkında ipuçları verdi. Kaftancıoğlu, "Genel başkanımızı devletin kurumları koruyamıyorsa, CHP örgütü onu koruyacak güçtedir. Bundan sonra İstanbul örgütümüz, halkla birlikte İstanbul’da genel başkanımızı koruyacaktır" diyerek yakın ilişki içerisinde bulunduğu DHKP-C'ye göz kırptı.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2019, 16:57 Güncelleme 22 Nisan 2019, 19:23
Kaftancıoğlu DHKP-C’ye göz kırptı: CHP, partiyi terör örgütlerine teslim edecek

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Ankara Çubuk'ta düzenlenen şehit cenazesi sırasında saldırıya uğramıştı.

Olayın hemen ardından gerek siyasilerden gerek icra makamı olan İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'ndan 'Bu işin sorumlularını mutlaka bulup, adalete teslim edeceğiz' açıklaması gelmiş, hemen herkes 'sağduyu ve itidal' çağrısında bulunmuştu.

Ancak CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'dan olayın ardından skandal bir açıklama geldi.

BAŞKANI "ÖRGÜTÜMÜZ" KORUYACAK
Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından Şişhane'de CHP örgütü tarafından düzenlenen protesto eyleminde Kaftancıoğlu "Genel başkanımızı devletin kurumları koruyamıyorsa, CHP örgütü onu koruyacak güçtedir. Bundan sonra İstanbul örgütümüz, halkla birlikte İstanbul'da genel başkanımızı koruyacaktır" dedi.

CHP İl Başkanlığı da bu açıklamaya sosyal medya hesabından sahip çıkarak destek verdi.

Kaftancıoğlu'nun daha önce de şehitlerle ilgili olarak "Kim şehit olmak istiyorsa gitsin olsun. Aptalca politikalar yüzünden ölen masum insanlara şehit diyerek ölümü kutsamaktan vazgeçin artık" tarzı paylaşımları ile tepki çekmişti.



CHP İSTANBUL ÖRGÜTÜNDE DHKPC MİLİTANI DOLU
Canan Kaftancıoğlu'nun başkanlığını yaptığı CHP il örgütünde birçok DHKP-C'li militanın olduğu biliniyor. CHP üyesi DHKP-C'liler daha önce İstanbul'un belli yerlerinde terör eylemleri yapmıştı.



MİLİTANLAR CHP İLE YAKIN TEMASTA
Kırmızı Pantolonla kahvehane basan CHP gençlik kolları üyesi DHKP-C'li terörist Umut Güney ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aynı karede yer almıştı. Kaftancıoğlu da "Genel başkanımızı devletin kurumları koruyamıyorsa, CHP örgütü onu koruyacak güçtedir. Bundan sonra İstanbul örgütümüz, halkla birlikte İstanbul'da genel başkanımızı koruyacaktır" açıklamasıyla partiyi DHKPC militanlarına emanet edeceğinin sinyalini vermiş oldu.