İyi Parti'den Mersin için tavşan aday formülü! İşte Burhanettin Kocamaz'ı başkan yapacak Ayfer Yılmaz planı

Burhanettin Kocamaz'ı Mersin'den aday gösteremeyen İyi Parti, tavşan aday formülünü devreye soktu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Size bir sürprizimiz olacak. Adayımız var kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim." diyerek duyurdu. Akşener'in açıklamasının ardından konuşan Burhanettin Kocamaz, "Bizim önümüz kesildi. Bu konuyla ilgili adayımız Ayfer Yılmaz'dır." dedi. Peki tavşan aday formülü nedir? İşte Kocamaz'ı Büyükşehir Belediyesi Başkanı yapacak plan...

Giriş Tarihi 28 Şubat 2019, 13:20 Güncelleme 28 Şubat 2019, 18:10
İyi Parti’den Mersin için tavşan aday formülü! İşte Burhanettin Kocamaz’ı başkan yapacak Ayfer Yılmaz planı

İÇİNDEKİLER

İyi Parti, yerel seçimlerde Burhanettin Kocamaz'ın evraklarının gecikmesi nedeniyle aday olamamasının ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayını yeniden belirleyecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Meral Akşener, "Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceğiz, bugün gün içerisinde bildireceğiz. Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Size bir sürprizimiz olacak. Adayımız var kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim." ifadelerini kullandı.

BURHANETTİN KOCAMAZ: ADAYIMIZ AYFER YILMAZ
İyi Parti ve Demokrat Parti'den Mersin adaylığı YSK'dan dönen Burhanettin Kocamaz, seçilme hakkının elinden alındığını belirterek, "Bizim önümüz kesildi. Bu konuyla ilgili adayımız Ayfer Yılmaz'dır" dedi.

TAVŞAN ADAY FORMÜLÜ NEDİR?
Burhanettin Kocamaz'ı aday yapmak isteyen İyi Partililer, tavşan aday formülü üzerinde duruyor. Buna göre, başka bir isim çıkıp belediye başkanlığı için aday olacak ve Burhanettin Kocamaz için oy toplayacak.

Tavşan adaylık devreye girerse, Burhanettin Kocamaz ise 1. sıradan meclis üyesi adayı gösterilecek. Seçimler bittikten sonra ise tavşan aday seçildiği takdirde istifa edecek ve Kocamaz Büyükşehir Belediyesi Başkanı olacak.