Pınar İvenç, Burhanettin Kocamaz için kendini feda etti! Peki Kocamaz aday olabilecek mi?

İyi Parti'ten aday gösterilemeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti'den aday oldu. Burhanettin Kocamaz'ın DP'ye katılmasının ardından Pınar İvenç, adaylıktan çekildi. Peki Burhanettin Kocamaz aday olabilecek mi? İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabı...

Giriş Tarihi 22 Şubat 2019, 12:11 Güncelleme 22 Şubat 2019, 12:23
Pınar İvenç, Burhanettin Kocamaz için kendini feda etti! Peki Kocamaz aday olabilecek mi?

İÇİNDEKİLER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, Demokrat Parti'den aday olmasının ardından adaylıktan çekilen Pınar İvenç, "Burhanettin bey, Mersin'e yıllardır hizmet ediyor. Partinin bu yönde bir talebi oldu. Ben de partim ve memleketim adına verilen karara saygı duyarak adaylıktan çekildim. Sonuçta aynı siyasi partide, aynı çatı altında ülkemiz için mücadele edeceğiz" dedi. Bu gelişmelerin ardından Yüksek Seçim Kurulu'na çevirildi. Partililer, "Burhanettin Kocamaz aday olabilecek mi?" sorusunun cevabını bekliyor...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP'den aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti. Seçim evrakları Mersin İl Seçim Kurulu'na geç teslim edildiği için İYİ Parti'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'nin (DP) adayı olduğu kesinleşti.

"PARTİNİN KARARINA SAYGI DUYDUM"
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekilen Demokrat Parti Mezitli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Pınar İvenç ise karar sonrası açıklamalarda bulundu.

Mezitli İlçesi'nde emlak işiyle uğraşan 36 yaşındaki İvenç, "Burhanettin bey, Mersin'e yıllardır hizmet ediyor. Partinin bu yönde bir talebi oldu. Ben de partim ve memleketim adına verilen karara saygı duyarak adaylıktan çekildim. Sonuçta aynı siyasi partide, aynı çatı altında ülkemiz için mücadele edeceğiz. Çekilmekte tereddüt etmedim" dedi.

"MEZİTLİ İLÇESİ ADAYIYIM"
Pınar İvenç şöyle devam etti: "Adaylık sürecinde Burhanettin bey, gerçekten talihsizlik yaşadı. Yıllardır siyasetin içindeyim ve Demokrat Partili'yim. Şu anda Mezitli İlçesi Belediye Başkanı adayıyım. Yıllardır burada esnaf olarak yaşıyorum. Önemli olan bu memleketin yararına, faydasına bir şeyler yapabilmektir. Kesinlikle bir kırgınlık söz konusu olamaz. Memleketimin çıkarları söz konusu. Sonuçta birbirine uzak insanlar değiliz aynı çatı altındayız."

BURHANETTİN KOCAMAZ ADAY OLABİLECEK Mİ?
Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti'den adaylık başvurusu yetişmeyince DP adayının yerine geçip Dp'den aday oldu. Evrakı İl Seçim Kurulu'na geç teslim edildiği için İYİ Parti'den aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın DP adaylığı Yüksek Seçim Kurulu'nun 2004 yılında vermiş olduğu karar doğrultusunda mümkün görünmüyor.

2014 yılında Mardin Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'na şu soruyu yöneltti:

"Herhangi bir siyasi partinin aday listelerinde belirtilen adaylıklarının başvuruluş süreleri yönünden reddedilmişse, bu listelerde adı geçen adayların başka bir partinin herhangi bir nedenle boşalmış birimleri için başvuruda bulunabilir mi?''

Yüksek Seçim Kurulu'nun cevabı ise şu şekilde:

''Siyasi partiler seçim takvimine bağlı olarak aday listelerini ve ilgili evraklarını ilgili ilçe seçim kuruluna öngörülen sürede vermeleri gerekirken bu süreden sonra verilen aday listeleri ilgili ilçe seçim kurulunca süre yönünden reddedilmişse listede yer alan kişiler siyasi partiler kanununun 40. maddesine göre başka bir partiden aday gösterilmesi mümkün değildir''. Bu karar göre Burhanettin Kocamaz'ın demokrat partiden aday olması mümkün görünmüyor."