Japonlar’ın süt reçelini bile ürettik

Trabzon'da sütlaç işletmeciliği yapan Uğur Alkurt, geçen yıl Japonya'ya gitti. Burada süt reçelinin yapıldığını öğrendi. Tarifini almak istedi. Ancak Japonlar, sadece "Sütten yapılıyor" dedi. Başka bilgi vermedi. Uğur Alkurt ise inat etti. Birkaç adet süt reçeli alıp yurda dönüş yaptı. Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası'nın da desteği ile birlikte süt reçelini laboratuvar ortamında incelemeye aldı. Ekip, uzun araştırmalar sonucunda ürünün aynısını yapmayı başardı. Süt reçelinin içerisinde hiçbir katkı maddesinin bulunmadığını belirten Alkurt "Doğal süt ve şekerden oluşan bir tatlımızdır. Şu anda sadesi, fındıklısı ve çay aromalısını yapıyoruz. Kısa sürede beğenildi" diye konuştu.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.