Trabzon'da sütlaç işletmeciliği yapan
Uğur Alkurt, geçen yıl
Japonya'ya gitti. Burada süt reçelinin yapıldığını öğrendi. Tarifini almak istedi. Ancak Japonlar, sadece "
Sütten yapılıyor" dedi. Başka bilgi vermedi. Uğur Alkurt ise inat etti. Birkaç adet süt reçeli alıp yurda dönüş yaptı. Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası'nın da desteği ile birlikte süt reçelini laboratuvar ortamında incelemeye aldı. Ekip, uzun araştırmalar sonucunda ürünün aynısını yapmayı başardı. Süt reçelinin içerisinde hiçbir katkı maddesinin bulunmadığını belirten Alkurt "
Doğal süt ve şekerden oluşan bir tatlımızdır. Şu anda sadesi, fındıklısı ve çay aromalısını yapıyoruz.
Kısa sürede beğenildi" diye konuştu.