FETÖ'nün ihaneti dünyaya 13 dilde anlatılıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 01:57
FETÖ’nün ihaneti dünyaya 13 dilde anlatılıyor

İÇİNDEKİLER

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), FETÖ'nün darbe girişimini Dünya'ya anlatmak için harekete geçti. YTB'nin 13 dilde hazırladığı bilgi notu yurt dışındaki STK'lara ve düşünce kuruluşlarına gönderiliyor. Notta, FETÖ'nün ne olduğu, amaçları, darbe kalkışmasına kadar neler yaptığı ve darbe teşebbüsü gecesi yaşananlar anlatıyor.

Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, Kırgızca, Urduca, Çince, Boşnakça, Bulgarca ve Arnavutça hazırlanan bilgi notunda özetle şöyle deniliyor:

246 KİŞİYİ ŞEHİT ETTİ
Türkiye'de 15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan liderliğini Fetullah Gülen'in yaptığı FETÖ darbe girişiminde bulundu. Şu ana kadar 246 kişi şehit oldu.

SAPKIN DİNİ İNANÇ
Örgütlendiği ülkelerde okul, eğitim/kültür merkezi, meslek kuruluşları veya STK gibi görünerek gizlice stratejik kurumlara yerleşerek devletleri ele geçirmektir. Toplumları, hatta dünyayı "kainat imamı" olarak adlandırdıkları liderlerinin görüşleri ışığında dizayn etmektir. Sapkın dini inançları nedeniyle amaçlarına ulaşmak için her türlü takiye, iftira, komplo, tuzak ve illegal tüm faaliyetleri meşru görebilmektedir.Üyeleri, Mesihvari bir "seçilmişlik ruhu" ve "adanmışlık" içerisinde kimlikten kimliğe girebilmekte, yeri geldiğinde cinayet de dahil, her türlü illegal faaliyeti gerçekleştirebilmektedir.

ASKERİ DİKTATÖRLÜK KURULACAKTI
Darbe girişimi başarılı olsaydı, binlerce masum insan hayatını kaybetmiş, demokrasi ve özgürlükler ortadan kaldırılmış ve Fetullah Gülen'in sapkın dini görüşleri ekseninde askeri bir diktatörlük kurulmuş olacaktı. Örgüt, gizli sapkın dini anlayışı, gizli ajandası, amaca ulaşmak için her türlü yöntemi kullanabilmesi nedeniyle sadece Türkiye için değil faaliyet gösterdikleri bütün ülkelerde devletler ve insanlık için bir tehdittir.

DAEŞ VE BOKO HARAM GİBİ MÜCADELE EDİLMELİ
Dini değerleri kendi sapkın inanışlarına göre yorumlayan FETÖ, DAEŞ ve Boko Haram gibi örgütlerle bütün insanlık ailesi olarak birlikte mücadele edilmelidir. Yurtdışı vatandaşlarımızın, soydaş ve akrabalarımızın, demokrasiye, milli iradeye, insan haklarına ve özgürlüklere saygılı tüm uluslar arası kuruluşların ve bireylerin, milletimizin şanlı direnişine vereceği destek unutulmayacaktır.