Hazine

Diyarbakır Sur'da terör saldırıları nedeniyle insanlar evlerini terk etti. Kimileri ise canlarını kurtarmak için kaçarken paralarını bile bırakıp gitti. Sur'da temizliğe başlayan güvenlik güçleri evlerden çıkan para, altın gibi değerli eşyaları tek tek sahiplerine ulaştırmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2016 Güncelleme 14 Şubat 2016, 01:22
Hazine

İÇİNDEKİLER

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde terör unsurlarının temizlenmesi için başlatılan operasyon dün de devam etti. 28 Kasım 2015'ten bu yana devam eden operasyonda sona yaklaşılırken güvenlik güçleri, terör saldırılarından dolayı yaşadıkları mahalleleri terk etmek zorunda kalan ailelerin evlerine teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhasına yönelik çalışmalara başladı.

EVLERDE BOMBA DA VAR
Ekipler, arama çalışmalarında, bazı ev sahiplerinin konutlarından ayrılırken yanlarına almaya fırsat bulamadıkları altın ve paralara da rastladı. Terk edilmiş evlerde tamamen korumasız durumdaki değerli eşyalar polisler tarafından toplandı, adresi ve isimleri tek tek not edildi. Bu kapsamda bir evde N.B'ye ait pasaport ve yaklaşık 4 bin lira ile başka bir konutta C.D'ye ait pasaport ve bir miktar ziynet eşyası bulan güvenlik güçleri, bunları tutanak karşılığı Sur Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti. Para ve altınların sahiplerine ulaştırılması için çalışma başlatıldı.



CİZRE TERTEMİZ
Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Şırnak'ın Cizre ilçesinin tamamının kontrol altına alındığı, devam eden operasyonda 5 bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığı bildirildi. Açıklamaya göre Cizre'de ilçenin tamamı kontrol altına alınırken devam eden operasyonda 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı. Yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirilen toplam 30 bölücü terör örgütü mensubunun cesedi ele geçirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 654 oldu.