Mangal ateşine dikkat

Piknik sezonunun geldiğini kaydeden uzmanlar, iyi yanmamış mangal ateşinde ızgara yapılmasının ve pişirilirken yakılan yiyeceklerin kanser riskini arttırdığını dile getirdiler.

Besinlerin uzun süre yüksek ısıda pişirilmemesi, yanmış yiyeceklerin kesinlikle tüketilmemesi üzerinde duran uzmanlar, özellikle sığır eti, tavuk, yumurta ve balıkların düşük sıcaklıklarda pişirilmesini öneriyor.
Uzmanlar, kanserin önemi giderek artan bir sağlık ve yaşam sorunu olduğunu, dünya genelinde ölümlerin nedeni olarak kalp ve damar hastalıklarının hemen ardından kanserin geldiğini söyledi. Kanserin nedenleri başında yanlış beslenme alışkanlıklarının büyük rol oynadığını belirtirken, araştırmalara göre yanlış beslenmenin bütün kanserlerin yüzde 35'inden sorumlu olduğunu gösterdiğini kaydettiler.
Havaların ısındığı son günlerde piknikçilere ızgara konusunda da tavsiyelerde bulunan uzmanlar "Etleri pişirmede yeterince iyi yanmamış mangal ateşi kullanılması da bazı kanser yapıcı kimyasal maddelerin oluşmasına neden olmaktadır. Aynı risk yüksek miktarda nitrit içeren salam, sosis gibi şarküteri ürünleri için de geçerlidir" diye konuştular.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.