Yaz meyvelerinin her birinin vücuda ayrı bir faydası var. Farklı mineral ve vitaminleri alabilmek için miktarını aşmamak şartıyla meyve tüketilmesini öneren uzmanlar, 1 porsiyon meyvenin pratik olarak avuca sığacak kadar olması gerektiğini vurguluyor.
Her meyvenin içinde farklı mineral ve vitamin olduğunu bu nedenle meyve tüketiminde çeşitliliğe önem vermek gerektiğini söyleyen uzmanlar, yaz meyvelerinin faydaları hakkında şu bilgileri dile getiriyor.
KAYISI: Sarı meyveler A vitamini ve beta-karotenden zengindir. Bunun dışında C vitamini, potasyum ve bol lif içerir. Tazesi, kurusu, reçeli olan kayısı göz ve kalp sağlığı için önemlidir, ayrıca boşaltım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ