Yiyecekler, insan vücudunun devamlılığının sağlanması için olmazsa olmazlardandır. Kimi zaman lezzetleri, kimi zaman görünüşleri besinleri yememiz için adeta bizi tetikler. Ancak bazı gıdalar var ki, dışarıdan çok belli olmasa da dünyanın en tehlikeli yiyecekleri arasındadır. Bazıları ise aslında yoktur, mutasyona uğraşmıştır. Bazılarının fazlası halüsinasyonlara neden olabilir. İşte birçok kişinin bilmeden her gün tükettiği besinlerle ilgili ilginç bilgiler...
Markette son zamanlarda şalgam suyunun da hammaddesi olan mor havuçları görmeye alıştık ama yine de havuç denince aklımıza turuncu bir sebze geliyor. Ancak İngiltere'de bulunan Ulusal Havuç Müzesi'ne göre, gerçek havuç mor renkli ve incecik beyaz köklü bir sebzeydi. 16'ncı yüzyılın sonunda yaşanan bir genetik mutasyonla turuncu havuçlar oluştu. Kim bilebilirdi ki bu renk orijinaline baskın gelecek?
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ