28 Mayıs'taki tarihi hezimet CHP'nin ayarlarıyla oynadı. 'Değişim' ateşi yanan, adım adım kurultaya giden altı ok, tansiyon derecesi yüksek oldukça gergin günlerden geçiyor.
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bulduğu her fırsatta 'değişim' çağrısı yapmakran geri durmadı. 'Zoom' cuntasına kalkıştı, 'alternatif olağanüstü kurultay' planı yapıp imza ve dilekçe toplayarak Kılıçdaroğlu'nu devirmeye niyetlendi. Bununla da yetinmeyen İmamoğlu, "Toplum, CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor" çıkışını yaptı.
Kemal Kılıçdaroğlu ise defaatle "Bu geminin kaptanı benim" dedi, İmamoğlu'na "Senin yerin İstanbul, otur oturduğun yerde" mesajı verdi.
*İlgili haberi okumak için lütfen tıklayınız
"KILIÇDAROĞLU'NU YEME BULUŞMASI" UMDUĞU GİBİ GEÇMEDİ
Ekrem İmamoğlu, takip eden süreçte CHP'nin ağır toplarını toplayıp 'Kılıçdaroğlu'nu yeme' buluşması organize etse de umduğunu bulamadı, "Önce İstanbul'u kazan, sonra CHP'ye genel başkan olursun. Eğer İstanbul'u kaybedersen CHP'ye genel başkan olman da zor olur" yanıtını aldı.
*İlgili haberi okumak için lütfen tıklayınız
KOLTUK SAVAŞINDA DARA DÜŞTÜ, KENDİNİ YOLLARA VURDU
Kemal Kılıçdaroğlu ile giriştiği koltuk savaşında dara düşen İmamoğlu, çözümü kendini yollara vurmakta buldu. CHP'li İBB Başkanı İstanbul'un sorunlarını görmezden gelerek Elazığ ve Tunceli'ye rota çizdi. İmamoğlu il gezilerinin Elazığ ve Tunceli sınırılı olmayacağını, Nevşehir ve Çanakkale'ye de gideceğini ilan etti.
"DEĞİŞİMCİLER SAHADA" MESAJI
CHP Genel Merkezi'ne 'değişimciler sahada' mesajı vermekten geri durmayan İmamoğlu, "Toplumdan, vatandaştan uzak olan hiç kimse, başarı elde edemez. Bu bağlamda hep sahadayım" diyerek Kılıçdaroğlu'na da göndermede bulundu.