
TAKVİM, CHP'li belediyelerin konserlere harcadığı tutarları gündeme getirdi. Tarkan'ın, Şevval Sam'ın, Hadise'nin aldığı ücretleri yazdı. Skandalların büyüğünün ise Ankara'da olduğu görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Organizasyonun toplam maliyetinin 69 milyon lira olduğu iddia edilirken harcanan gerçek miktarın 90 milyon lira olduğu öne sürüldü. Ebru Gündeş Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı'nda düzenlenen konserde sahne almıştı. Mansur Yavaş konserin ödemesinin gerçekleştirilmediği ve inceleme tamamlanıncaya kadar da gerçekleştirilmeyeceğini söyledi.

ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdürü Celal Akbaş, 11 günlük kurulumun 69 milyon lira olduğunu söyleyerek,"Paranın tamamı sanatçılara ödenmedi. 11 günlük kurulumun toplam fiyatı bu. İki sanatçı vardı Mert Demir ve Ebru Gündeş"dedi ancak ne kadar aldıklarını söylemedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs'ta sahneye çıkardığı Mor ve Ötesi'ne 71 milyon ödeme yaptığı ortaya çıkınca grup üyeleri, böyle bir ücret almadığını açıkladı. Mor ve Ötesi'nin sahne ücretinin ortalama 3 milyon olduğu öğrenildi. Geçen yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim'deki etkinliğinde sahneye çıkan Candan Erçetin ve Murda'ya 80 milyon TL, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise Tarkan'a 23.5 milyon, Gülşen'e 10.2 milyon gibi şişirilmiş ücretler verdiği ortaya çıktı.

6 milyara ulaşan SGK borcunu ödemeyen Mansur Yavaş ise olayla ilgili "Bilgim yok, araştıracağım" dedi. Yavaş, Cumhuriyet Bayramı'nın 101'inci yıl etkinlikleri için Ankara'da düzenlenen Ebru Gündeş konserinin giderleriyle ilgili iç inceleme başlatıldığını açıkladı.









