Elon Musk'tan Bitcoin'e kırık kalp emojili darbe! Bitcoin bir anda çakıldı

Dünyanın en zengin iş insanları arasında yer alan Elon Musk, kripto para piyasalarını hareketlendirmeye devam ediyor. Elon Musk bu sefer hedefine Bitcoin'i koydu ve sosyal medya platformu Twitter üzerinden kırık kalp emojisi paylaştı. 39 bin dolara kadar yükselen Bitcoin Elon Musk'ın paylaşımıyla 37 bin dolara kadar geriledi.

Giriş Tarihi 04 Haziran 2021, 09:04 Güncelleme 04 Haziran 2021, 09:04
Elon Musk’tan Bitcoin’e kırık kalp emojili darbe! Bitcoin bir anda çakıldı

İÇİNDEKİLER

Kripto para piyasalarında sert fiyat hareketlerine neden olan tweetleriyle bilinen milyarder iş adamı Elon Musk, Bitcoin yatırımcılarını üzdü.

Bitcoin'e karşı tavır alan ve her fırsatta Dogecoin'i parlatmaya çalışan Musk, Twitter'dan attığı kırık kalp emojili tweet nedeniyle milyarlarca dolarlık satışa sebep oldu.

Geçtiğimiz gün toparlanma sergilemeye çalışan Bitcoin yüzde 3 civarında primle 39 bin dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Elon Musk'ın tweeti sonrasında ise 37 bin dolar seviyesine geriledi. Gün içinde en düşük 37 bin 367 dolar, en yüksek ise 39 bin 272 dolar seviyesini gördü.

ARKADAŞLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
Kripto para borsası Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao ile arkadaş olan Elon Musk'ın arasını Bitcoin açtı. Zhao, hedefine milyarder iş adamı Elon Musk'ı koyarken Tesla otomobillerini de örnek gösterdi.

Zhao "Araba çalıştırmak için kullanılan elektrik çevre dostudur. Dünyanın en verimli finansal ağlarını çalıştırmak için kullanılan elektrik çevresel bir sorundur" tweetini attı.



TOPLAM PİYASA HACMİ 1.7 TRİLYON DOLARDA
ABD'deki "düzenleme çerçevesi"ne ilişkin açıklamaların ardından, gündemine "dijital kron"u alan İsveç Merkez Bankası'nın Başkanı Stefan Nils Magnus Ingves, kripto paralarla ilgili düzenlemelerin değişik zamanlarda ve biçimlerde gelebileceğini vurguladı.


Kripto para piyasalarına dönük düzenleme açıklamalarının da etkisiyle, piyasalarda toplam hacim 1.7 trilyon dolarda tutunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN