Fitch'ten Türkiye'ye küstah faiz tehdidi: İndirime gidilirse notu düşer

Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası Başkanlığı'nda değişikliğe gidilmiş ve Başkan Naci Ağbal görevden alınarak yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atanmıştı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Merkez Bankası’nda yaşanan görev değişiminin ardından, faiz indirimine dönük bir para politikasının benimsenmesi halinde Türkiye'nin kredi notunun düşürülebileceği tehdidinde bulundu.

Giriş Tarihi 25 Mart 2021, 12:20 Güncelleme 25 Mart 2021, 12:20
Fitch’ten Türkiye’ye küstah faiz tehdidi: İndirime gidilirse notu düşer

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası Başkanlığı'nda değişikliğe gidildi ve Başkan Naci Ağbal görevden alınarak yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Merkez Bankası'ndaki değişikliğin ardından Türkiye'ye ilişkin bir açıklamada bulundu.



KÜSTAH TEHDİT: TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU DÜŞÜREBİLİRİZ
Açıklamada, Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ardından faiz indirimine dönük bir para politikasının benimsemesi halinde Türkiye'nin kredi notunun düşebileceği tehdidinde bulundu.



FİTCH DİREKTÖRÜ: KESİNLİKLE GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ
Reuters ajansının, faiz indirimi yönündeki bir para politikasının, Türkiye'nin kredi notuna etkisine dair bir sorusuna yanıt veren Fitch'in ülke notları direktörü Tony Stringer, "Bu, kredi notunu gözden geçirmemize neden olabilecek bir şey, bu kesin" dedi.



'NEGATİF'TEN 'DURAĞAN'A ÇEVİRMİŞTİ
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN