Yeni emekliye 2 bin lira | SSK SGK ve Bağ-Kur emeklileri bayram ikramiyelerini ne zaman alacak?

Emekliler Ramazan Bayramı ikramiyesini erken alırken, bu ödemeden bu ay ve Mayıs’ta aylık bağlananlar da yararlanacak. Şartları tamamlayanların bu ay emeklilik dilekçesi vermesi önemli. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2020 Güncelleme 27 Nisan 2020, 12:45
Yeni emekliye 2 bin lira | SSK SGK ve Bağ-Kur emeklileri bayram ikramiyelerini ne zaman alacak?

İÇİNDEKİLER



Başta
emekliler olmak üzere yaklaşık 13 milyon kişi, Ramazan Bayramı ikramiyesini erken ödemeyle 7-11 Nisan'da cebine koyarken; emekli adayları için de fırsat kaçmış değil. Bu ay ve Mayıs'ta emekli aylığı bağlananlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek.


DİLEKÇEYE DİKKAT!
Ödemelerin erkene alınmasının emeklilik için gün sayanları olumsuz etkilememesi için, torba yasayla düzenleme yapıldı. İkramiye almak için 'ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık almak' şartı, 'bayramın içinde olduğu ayda gelir ve aylık almak' şeklinde değiştirildi.


Bu yıl Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs tarihlerine denk geldiği için, Nisan ayı içerisinde ve Mayıs'ta emekli aylığı bağlananlar da bu ikramiyeyi alabilecek. Bu kişiler, bu yıl 2 bin liralık ikramiyeden yararlanmış olacak. Bunun için şartları tamamlayanların, en geç Nisan sonuna kadar emeklilik dilekçesini vermesi önemli.


Bu yıl Kurban Bayramı da 31 Temmuz-3 Ağustos'a denk geliyor. Buna göre, Haziran ve Temmuz aylarında emekli aylığı bağlananlar da bu yıl bin lira ikramiye alabilecek.


KİM, NE ALACAK?
Emekli: 1.000 TL
Ölüm aylığı (% 75): 750 TL
Ölüm aylığı (% 50): 500 TL
Ölüm aylığı (% 25): 250 TL
2 aylık alana: En yüksek ödeme getiren dosya üzerinden...
Sürekli iş göremezlik ödeneği alana: İş göremezlik derecesi oranında...