SGK ve Bağkur emeklilerine 850 ve 2.500 lira maaş müjdesi! Bankalar emekli maaşı promosyon ücretleri için yarışa girdi!

Bankalar emekli maaşı promosyon ücretleri için adeta birbirleri ile yarışa girmiş durumdalar. Bu bağlamda teklifler her geçen gün fazlalaşıyor. Bilindiği gibi SGK, SSK ve Bağkur'lu için emekli maaş promosyon miktarı bu ay belli olmuştu. Emekliye transfer için 850 liraya kadar promosyon teklif eden bankalar, 10 emekli arkadaşını getirene güzel rakamlar vaad ediyor. Bankalardan alınan son dakika bilgilerine göre emekliler için promosyon ödemesi 2500 TL'ye kadar çıkacak. Emeklilerin maaşlarına göre yapılacak ödemeler ve ek ödemelerle birlikte emekliler 2020 yılında tatmin eden promosyon ödemesi alabilecek. Maaşını seçtiği bankadan alacağını taahüt eden emeklilere banka tarafından belirtilen tutarda promosyon ödemesi yapılacak. Böylece emekli vatandaş üç yıl maaşını seçtiği bankadan alacak.

Giriş Tarihi 13 Mart 2020, 10:08 Güncelleme 13 Mart 2020, 10:08
SGK ve Bağkur emeklilerine 850 ve 2.500 lira maaş müjdesi! Bankalar emekli maaşı promosyon ücretleri için yarışa girdi!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 13 milyon emekliye verilecek banka promosyonu miktarı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Bankalar Birliği arasındaki görüşmeler sonucunda bu ay içinde belirlendi. Bilindiği üzere 1 Mart 2017'de ilk promosyonunu alan emekliler, 1 Mart 2020'de ikinci promosyona hak kazandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde bankalar promosyon tekliflerini birer birer sundu. Peki, ödemeler ne zaman hesaplarda olacak? İşte bankalar tarafından güncel promosyonlar... Maaşını seçtiği bankadan alacağını taahüt eden emeklilere banka tarafından belirtilen tutarda promosyon ödemesi yapılacak. Böylece emekli vatandaş üç yıl maaşını seçtiği bankadan alacak.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

BANKALAR ARASINDA REKABET İYİCE KIZIŞTI

Bankalardan alınan son dakika bilgilerine göre emekliler için promosyon ödemesi 2500 TL'ye kadar çıkacak. Emeklilerin maaşlarına göre yapılacak ödemeler ve ek ödemelerle birlikte emekliler 2020 yılında 2 bin 500 TL'ye kadar promosyon ödemesi alabilecek.

EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMELERİ HAZIR

2020 yılına gelindiğinde ise emekli promosyon ücretleri için sözleşmenin süresi sona eriyor. Bankalar emekli maaşı alanlarla yeni bir 3 yıllık sözleşme imzalayabilmek için emekli promosyon tekliflerini hazır. Peki 2020 yılında bankalar emeklilere ne kadar promosyon ödemesi yapacak?

Garanti BBVA Garanti BBVA, emeklilere; bir aya tekabül eden net aylığın 1.000 TL'ye (1.000 TL hariç) kadar olması halinde 300 TL, 1.000 - 2.000 TL (2.000 TL hariç) arasında olması halinde 375 TL, 2.000 TL'nin üzerinde olması halinde 450 TL promosyon ödüyor. Aylıklarını farklı bir bankadan alan ve aylıklarında bloke bulunmayanlar, ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla aktarma yaparak promosyondan yararlanabiliyor.Ayrıca limit aşım ücreti ödemeden 5.000 TL kredi çekebiliyorlar.

Şekerbank

Şekerbank, aylığını Şekerbank'a taşıyan emeklilere 3 yıllık taahhüt karşılığında maaş tutarlarına göre 375 ila 450 TL arasında promosyon veriyor. Aylığını Şekerbank'a taşıyan emekliler iki otomatik ödeme talimatı verdiğinde 150 TL, 10 adet müşteri ile sınırlı olmak üzere yönlendirdiği her yeni emekli için de 150 TL olmak üzere toplam 1.500 TL promosyona hak kazanıyor. Bu şekilde maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler toplamda 2 bin 100 TL'ye kadar nakit promosyon kazanabiliyor.

TEB Türk Ekonomi Bankası

(TEB), emekli aylığını taşıyan ve 10 emekliyi TEB'e getirenlere 2 bin 500 TL'ye varan ölçüde promosyon vereceğini açıkladı. Banka, 10 Şubat itibarıyla emekli aylığını taşıyanlara kampanya düzenledi. Aylığı 999 TL'ye kadar olanlar 850 TL, 1000 TL ile 1999 TL arası 925 TL, 2000 TL ve üzeri olanlar 1000 TL promosyon alacak. Ayrıca, 10 emekli arkadaşını TEB'e getirenlere kişi başına 150 TL'den toplam 1500 TL verilecek.Türkiye İş Bankası Türkiye İş Bankası, en az bir kez emekli aylığı ödemesi yapılmış olması ve 3 yıl süre ile emekli aylığını bankadan almayı taahhüt etmeleri kaydıyla emeklilere maaşlarıyla orantılı olarak 450 TL'ye varan promosyon ödemesi yapıyor.

Ödemeler, 3 yıllık süre için peşin olarak; 1.000 TL'den düşük aylıklar için 300 TL, 1.000 - 2.000 TL arası (2.000 TL hariç) aylıklar için 375 TL, 2.000 TL ve üzerinde aylıklar için 450 TL olarak yapılıyor.

Yapı Kredi Bankası

Emekli aylıklarının yatırılması için Yapı Kredi'yi tercih edenler, 3 sene aylıklarını bankadan alma taahhüdü vererek 450 TL'ye varan nakit promosyon kazanıyor. Aylığını taşıyan ve promosyon taahhüdü verenler 1 yeni otomatik fatura ödeme talimatı vermeleri halinde 250 TL'ye varan ek promosyondan yararlanıyor. Emekliler şubeye gelmeden, bulundukları yerden emekli aylıklarını cep telefonu, internet şubesi ya da ATM'den aylıklarını transfer edebiliyor.

Vakıfbank

VakıfBank, maaş miktarına göre değişen promosyon tutarını 500 TL-750 TL olarak belirledi. VakıfBank ile SGK arasında yapılan ve 2020-2023 dönemini kapsayan promosyon anlaşmasında imzalar atıldı. VakıfBank, yeni anlaşmayla emekli maaşlarına verdiği promosyonları yüzde 66 oranında artırdı.

Anlaşmaya göre aylık maaşı 1.500 TL'ye kadar olanlar toplam net 500 TL, 1.500 TL ila 2.500 TL arasında olanlar toplam net 625 TL, 2.500 TL ve üzeri olanlara ise toplam net 750 TL promosyon ödemesi yapılacak.

Finansbank

QNB Finansbank, emeklilere 1.250 TL'ye varan nakit kazanma fırsatı sunuyor. Ayrıca emekli tanıdıklarını yönlendirenlere, emekli başına 125 TL veriliyor.

İNG Bank

ING Bank, 450 TL'ye varan nakit promosyona ek olarak; Turuncu Ekstra ile 750 TL harcama yapılan her ay için 50 TL nakit promosyon veriyor. Böylece 3 yıl için ek 1.800 TL promosyon; toplamda 2 bin 250 TL'ye varan promosyon fırsatı sunuyor.Fibabanka, 450 TL'ye varan promosyon ücreti dışında, otomatik talimat verenlere ek olarak 500 TL ödeme yapıyor.

Halkbank

Halkbank'ın promosyon tutarı, 1500 TL'ye kadar brüt maaşlarda 500 TL, 1500 TL-2 bin 500 TL arası brüt maaşlarda 625 TL, 2 bin 500 TL ve üstü brüt maaşlarda 750 TL olacak.

İş Bankası

İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 2020/2023 dönemi için 750 TL'ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası'na taşıyanlar, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor.

EMEKLİ PROMOSYONU NASIL ALINACAK?

Maaşını seçtiği bankadan alacağını taahüt eden emeklilere banka tarafından belirtilen tutarda promosyon ödemesi yapılacak. Böylece emekli vatandaş üç yıl maaşını seçtiği bankadan alacak.

EMEKLİ PROMOSYONU NE ZAMAN YATIRILACAK?

1 Mart 2017'de ilk promosyonunu alan emekliler, 1 Mart 2020'de ikinci promosyona hak kazandı. Bankalar tarafından yapılan açıklamada 1 Mart 2020'den sonra maaşını bankaya 3 yıllığına taşıyan emeklilere promosyon ödemesi yapılacağına yer verildi.

PROTOKOL İMZALANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında emeklilere banka promosyonu verilmesi için protokol imzalandı. SGK'de düzenlenen protokolün imza törenine, SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz ile Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan katıldı.

SGK'nin her daim emeklilerin yanında olmaya devam ettiğini, gerek emekli aylıklarındaki artışlar gerek bayram ikramiyesi düzenlenmesi, banka promosyon ödemeleri, SGK destek primlerinin kaldırılması gibi iyileştirmeleri sürdürdüklerini vurgulayan Yılmaz, "Ancak son günlerde basında, 'emeklilerin aylıklarından kesinti yapılacak', 'sosyal güvenlik destek primi' yeniden getirilecek, bayram ikramiyelerinde kesintilere gidilecek' haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Biz her daim emeklilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'deki talimatı üzerine, SGK ve bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere ilk defa 3 yıllık süre için promosyon ödenmesinin sağlandığını anımsatarak, sözleşme süresinin bu ay itibarıyla dolduğunu hatırlattı.

EMEKLİ PROMOSYONU HARAM MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada emekli ve memurların banka promosyonları hakkında haram mı sorusuna cevap verildi. Diyanet Dergisi 'nin "Diyanet'e Soralım" adlı bölümünde flaş bir habere yer verildi. Vatandaşlardan gelen soruların, merak edilen dini konuların cevap bulduğu köşede bu hafta emekli banka promosyonları ile ilgili bölüme yer verildi.

Bir vatandaşın Diyanet Dergisi Diyanete Soralım blümüne yolladığı "Banka promosyonu caiz midir değil midir? " sorusuna bu hafta cevap verildi.

ŞÜPHEDEN TAM UZAK DEĞİL

Diyanet tarafından bu soruya verilen cevap "İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur." ifadeleri ile yayımlandı.

EMURLARIN PROMOSYONLARI

Kamu kurum ve kuruluşlarının, çalışanlarının ücret ve maaşlarını anlaşmalı herhangi bir bankadan alabileceğine dikkat çekilen yazıda şu görüşlere yer verildi: "Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında, gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir." denildi.