Başvurular internetten: Emekliye binlerce lira promosyon ödeme günü... Akbank ve Denizbank promosyon ücretleri ne kadar?

Akbank'ın emekli banka promosyonu için başvurular başladı. Başvurular internet üzerinden alınırken banka, 1000 TL 'ye kadar promosyon ödemesi yapıldığı bildirildi. Ayrıca DenizBank, 3 yıl boyunca maaşını DenizBank'tan alma sözü veren emekli müşterilerine 1000 TL'ye varan promosyon verecek. Promosyon alabilmek için en önemli şart, maaş aldığınız bankada en az 3 yıl kalacağınızı taahhüt etmeniz. Bunun haricinde otomatik ödeme talimatı ya da kredili hesap şartı aranmıyor. Bankada 3 yıl kalacağınızı taahhüt etmeniz halinde promosyonunuz hesabınıza aktarılıyor. Unutmayın; 3 yıllık süre dolmadan emekli maaşınızı başka bir bankaya taşımanız mümkün değildir. Sadece şube değişikliği yapabilirsiniz.

Giriş Tarihi 11 Mart 2020, 10:43 Güncelleme 11 Mart 2020, 10:43
Başvurular internetten: Emekliye binlerce lira promosyon ödeme günü... Akbank ve Denizbank promosyon ücretleri ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca SGK, SSK ve Bağkur emeklisi bu ay promosyonlarına kavuşuyor. Bu bağlamda bankalar peş peşe ödeme tutarlarını açıklamaya başladı. Son olarakta Akbank ve Denizbank ödeme miktarlarını resmi olarak bildirdi. Akbank tarafından yapılan açıklamada 2020-2023 emekli banka promosyonu detaylarına yer verildi. Kampanya kapsamında maaşını Akbank 'a taşıyanlara yapılacak promosyon ödemelerine yer verildi. Emekli maaşlarını bankalardan alan vatandaşlar için uygulamaya sokulan promosyon; maaşlarını anlaştıkları bankadan üç yıl almak şartıyla bir kereye mahsus olarak emeklilere verilen ödemeye denmektedir. Bazı bankalar ek ürün kullanımı ve başka emekli getirme gibi koşullarla promosyon tutarını artırıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

DenizBank emekli promosyonunu açıkladı

DenizBank, Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzaladığı protokol kapsamında maaşını 3 yıl boyunca bankadan alma sözü veren emekli müşterilerine maaş miktarları ile orantılı olarak sırasıyla 1500 TL altı için 675 TL, 1500 TL – 2500 TL arası için 850 TL, 2500 TL ve üzeri için ise 1000 TL'ye varan nakit kazanma fırsatı sağlıyor. Aynı zamanda emekliler %0,99 faiz oranıyla 60 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi imkanından faydalanabiliyor.

"GAYEMİZ EMEKLİLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK"

Emeklilere verilen değerin bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin önemli bir göstergesi olduğunu belirten DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yıllarca çalışmış, üretmiş ve ülkemizin yarınlarının inşasında önemli rol oynayan emeklilere özel sektör bankaları içinde ayrıcalıklı hizmet anlayışını getiren bankamız, bu alanda ilklere imza atmak üzere yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Emeklilerimize sunduğumuz kampanyalarımız ve kredi olanaklarımız ile finansal ihtiyaçlarına özel çözümler üreterek hayatlarının bu güzel dönemini daha keyifli ve dinamik geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda yakın zamana kadar yüksek faiz oranlarıyla kredi kullanan müşterilerimiz, %0,99 faiz oranımızla 60 aya varan vadelerde sunduğumuz kredimiz ile borçlarını tek bir çatı altında toplayarak taksitlerini düşürüp büyük ödeme fırsatı elde edebilirler. Önümüzdeki dönemde de emeklilerimizin ihtiyaçlarını yakından takip etmeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz".

Akbank da emeklilere vereceği promosyon miktarını açıkladı

SGK emekli maaşını Akbank'tan alan müşterilere 1.000 TL'ye varan promosyon ve 350 TL'ye varan chip para kazanma fırsatı sunuluyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, emeklilere özel sunduğu ayrıcalıklara bir yenisini daha ekledi. Yeni kampanyadan 31 Mart 2020'ye kadar SGK emekli maaşını Akbank'a taşıyan müşteriler faydalanıyor. 750 TL'ye varan promosyon ile birlikte 250 TL'ye varan ek promosyonun sunulduğu kampanyada ilave olarak yıl sonuna kadar 350 TL'ye varan chip para da kazanılabiliyor. Promosyonlardan yararlanabilmek için müşterinin SGK emekli maaşını 3 yıl Akbank'tan almayı taahhüt etmesi gerekiyor.

Aylık net geliri 1.500 TL'ye kadar emeklilere 500 TL promosyon ve 200 TL ek promosyon, 1.500 TL-2 bin 500 TL arasında olanlara 625 TL promosyon ve 225 TL ek promosyon, 2 bin 500 TL ve üzerinde olanlara ise 750 TL promosyon ve 250 TL ek promosyon ödeniyor.

İlave 350 TL'ye varan chip para kazanma fırsatı ise 2 aşamada sunuluyor. Kampanya kapsamında SGK emekli maaşını Akbank'a taşıyarak 2-31 Mart 2020'de ilk kez Axess sahibi olup bu kartla ya da Neo kart ile her ay 500 TL ve üzeri harcama yapan emekliler, ayda en fazla 25 TL, toplamda ise yıl sonuna kadar 250 TL'ye varan chip-para kazanma fırsatından faydalanabilecek.

Emekliler ayrıca Axess ile verecekleri bir yeni otomatik fatura ödeme talimatı için 15 TL, 3 yeni fatura talimatı için 50 TL, 6 ve daha fazla yeni fatura talimatı için 100 TL chip-para kazanarak toplamda 350 TL'ye varan chip para kazanabilecek.

Bunlara ilave olarak, Akbank, SGK emekli müşterilerine maaşları yatmadan 2 gün önce hesaplarından para çekme imkanı sunmaya devam ediyor. Akbank'tan emekli maaşı alan ve emekli maaş hesabında artı para kredisi limiti tanımlı olanların yararlanabildiği kampanyada müşteriler, maaş tarihinden 2 gün öncesi ile maaş ödeme günü arasında mevcut artı para kredisi limitlerini yüzde 0 faiz ile kullanabiliyor.

- "Müşterilerimiz, maaşları yatmadan 2 gün önce hesaplarından para çekme imkanına sahip"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Perakende Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, emeklilerin hayatını kolaylaştırarak avantajlar sunmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Maaşın son günlerinde yaşanan nakit sıkışıklığı gerçeğini göz önünde bulundurarak emekli müşterilerimize özel çözüm ürettik. SGK emekli maaşını bankamızdan alan müşterilerimiz, maaşları yatmadan 2 gün önce hesaplarından para çekme imkanına sahip. Şimdi de emeklilerimiz için yeni bir kampanyayı daha hayata geçiriyoruz. 31 Mart 2020'ye kadar SGK emekli maaşını Akbank'a taşıyan emeklilerimize güzel bir haberimiz var. Yeni kampanyamızda 750 TL'ye varan promosyon ile birlikte 250 TL'ye varan ek promosyon sunuyoruz. Üstelik, bu fırsatlara ilave olarak yıl sonuna kadar 350 TL'ye varan chip para da kazanabiliyorlar. Ayrıca, maaşlarını Akbank'a çok kolay taşıyabiliyorlar, şubeye gitmeden Akbank Mobil, Akbank İnternet, Müşteri İletişim Merkezi üzerinden yapabilirler."

Kimler promosyon alabilecek?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'ndan emekli, dul, yetim aylığı alanlar yararlanabiliyor.

Başvuru koşulları ne?

Tek koşul, 3 yıl aynı bankada kalma taahhüdü vermek.

Nasıl başvurulacak?

Bankanın en yakın şubesine giderek ya da mobil uygulama üzerinden promosyon başvurusu yapılabilecek.

Nasıl ödenecek?

Emeklinin maaş hesabına peşin olarak yatırılacak.

Ne kadar alınacak?

Promosyonda asgari tutarlar yüzde 66 zamlandı. SGK ile protokol imzalayan bankalar emekli aylığı bin 500 liraya kadar olana en az 500 lira, bin 500-2 bin 500 lira arasında olana 625 lira, 2 bin 500 lira ve üstünde olanlara da 750 lira tutarında promosyon ödemesi yapacak.

Tutar yükselir mi?

Belirlenen tutarlar asgari tutarlar. SGK ile protokol imzalayan bankalar, en az bu tutarları ödeyecek. İsterse kampanyalarla tutarı artırabilecek.

Hangi bankalar var?

Ziraat Bankası, Halk Bankası, VakıfBank, Garanti BBVA, İş Bankası, TEB ve ING.

Diğer bankalarla ne zaman imza atılır?

SGK diğer bankalarla protokolleri de hızlı bir şekilde imzalayacak.

Neye dikkat edilmeli?

Bazı bankalar ek ürün kullanımı ve başka emekli getirme gibi koşullarla promosyon tutarını artırıyor. Emeklilerin kampanyaların koşullarını detaylıca okuyarak kararını vermesi önem taşıyor.

Başvurular ne zaman?

Promosyon taahhüdü bulunmayanlar ya da taahhüdünün süresi dolanlar hemen başvurabilecek. Taahhüt süresi devam ediyorsa, dolar dolmaz başvuru yapılabilecek. İsteyen, sürenin dolmasını beklemeyebilir. Ancak bu durumda kalan sürenin ödemesini iade etmek gerekiyor.

Aynı bankadan alma zorunluluğu var mı?

Sözleşme süresi sona erenler, istediği bankayı seçerek ikinci promosyonları oradan alabilir.

Promosyon için banka nasıl değiştirilir?

Maaşın taşınması istenen bankanın herhangi bir şubesine başvurarak ya da e-Devlet'ten yapılabilir.

Daha iyi fırsat çıkarsa ne yapılması gerekir?

Emekliler kalan sürenin promosyonunu iade ederek bankasını değiştirebilir.

BUNLARA DİKKAT EDİN OKUMADAN BAŞVURMAYIN

Promosyon almanın en önemli koşulu, emekli aylığının 3 yıl süreyle o bankadan alınacağına dair taahhütte bulunmak. Bankanın farklı bir dayatması varsa kabul etmeyin.

SGK ile protokol imzalayan bankalar belirlenen emekli maaşının tutarına göre belirlenen taban promosyon tutarları üzerinden ödeme yapacak. Bunlardan daha az tutarları kabul etmeyin.

Başvuru, 3 yıllık taahhütname dolar dolmaz yapılabilecek. Taahhüdünü Mart 2017'de vermiş olan bu ay, Nisan 2017'de veren önümüzdeki ay başvuracak.

Sürenin sonunu beklemek de zorunlu değil.