Promosyon ödeme tarihleri... Finansbank, Ziraat, İş Bankası, İNG bank ve PTT emekliye promosyon ücretleri ne kadar?

Emeklilerin promosyon ödemeleri için bankalarla SGK arasında imzalar atılmaya başlandı. Taban rakamlar 500, 625, 750 liraya çıktı. Banka seçerken dikkatli olun, en avantajlıyı belirleyin. Yeni promosyon için bankalar birbiri ardına imzaları atıyor. Taban promosyon zamlanırken, kampanyalarla fırsat büyüyor. Yeni gelenlere, banka ürünü kullananlara ya da emekli yakınlarını getirenlere ek ödemeler var. Kazanç 2 bin 750 liraya kadar çıkabiliyor. Peki, emeklilere hangi banka ne kadar promosyon veriyor? İşte, 2020 yılında bankaların promosyon teklifleri. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

Giriş Tarihi 11 Mart 2020, 10:32 Güncelleme 11 Mart 2020, 10:32
Promosyon ödeme tarihleri... Finansbank, Ziraat, İş Bankası, İNG bank ve PTT emekliye promosyon ücretleri ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Finansbank, Ziraat, İş Bankası, İNG bank ve PTT SGK, SSK ve Bağkur'lu emekliye promosyon ödeme tutarları oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda haberimizde promosyon tutarlarını araştırdık. Taban promosyonun artmasının ardından, bankalar birbiri ardına SGK ile protokol imzalamaya, kampanyaları yenilemeye başladı. Bu arada bize de bu konuda çok fazla soru geliyor. Emeklilerimizin kafalarındaki soruların cevaplarını vermeye çalıştık. Bankalar arasında tam anlamıyla emekli yarışı yaşanıyor. Emekliler için ikinci promosyon döneminin gelmesi, sektörü hareketlendirdi. Taban promosyon tutarına yüzde 66 zam yapılırken, kimi bankalar kampanyalarla ödemeleri artırıyor. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

HANGİ BANKA NE VERİYOR?

AKBANK: 500, 625, 750 liraya varan promosyon tutarı, maaşını taşıyanlara yapılan ilave ödemeyle artıyor. Maaşa göre 700, 850, bin lira veriyor. DENİZBANK: Maaşa göre 500, 625, 750 lira ödüyor. GARANTİ BBVA: Ek ürün koşulu olmadan, emekli maaşına göre 800, bin, bin 200 lira ödeyecek. İŞ BANKASI: Emekli maaşına göre 500, 625, 750 lira verecek. ING: Emekli maaşına göre 500, 625, 750 lira ödeyecek. ŞEKERBANK: Maaşa göre 500, 625, 750 lira ödüyor. Ayrıca 2 otomatik ödeme talimatına 150 lira ödüyor. TEB: 2 otomatik ödeme talimatı verene emekli maaşına göre bin, bin 125, bin 250 lira ödeyecek. VAKIFBANK: Maaşa göre 500, 625, 750 lira veriyor. ZİRAAT BANKASI: Emekli maaşına göre 500, 625, 750
lira ödeme yapacak. QNB Finansbank ise maaşını taşıyıp bir bankacılık ürününü kullananlara bin 250 liraya varan promosyon ödüyor.

PTT EMEKLİLİK PROMOSYON ŞARTLARI NELERDİR?

Emekli olma tarihine bakılmaksızın; eski ya da yeni tüm emekliler PTT'ye 3 yıl maaş alacağına dair taahhüt vererek promosyon imkanından faydalanabilecek. Emekliler, maaşlarına ek olarak tek bir sefere mahsus olmak üzere ödeme alabilecek.

PTT'den maaş alan emekliler için promosyon şartları belirlenmiştir:

Emekli 3 yıllık maaş ödemesini PTT'den alacağına dair taahhüt vermelidir.

PTT Bank ile sözleşme imzalanmalıdır.

Müşterilerin otomatik ödeme talimatı, ek kart, kredili mevduat hesabı ya da kredi kartı alma gibi koşullar ortadan kaldırılmıştır. Maaşını PTT'den alan her müşteri promosyon imkanından yararlanabilir.

PTT EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR?

Banka promosyonu uygulaması üçüncü yılını doldururken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bankalarla yeniden masaya oturacak ve promosyon miktarları için düzenleme yapılacak. SGK'nın yaptığı açıklamaya göre; Türkiye Bankalar Birliği'yle yapılan görüşmenin sonrasında promosyon miktarında artışa gidilebileceği aktarıldı. Buna bağlı olarak PTT müşterilerine verilen promosyon ücretlerinde artış yapılacağı tahmin ediliyor. Şu an için yapılan promosyon ödemeleri ise belirlenmiştir:

• 1000 liradan az maaş alanlar 300 TL,

• 1.000-2.000 TL arasında maaş alan emeklilere 375 TL

• 2.000 TL'den fazla maaşı olanlara ise 450 TL

PTT Emekli Promosyon Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

PTT emekli promosyonunun ödenme şekli T.C. kimlik numarasının son hanesindeki rakama göre promosyon alınacak aylar belirlenmiştir. Müşteriler kendileri için seçilen aylarda ödemelerini alabilir:

• Kimlik numaranızın son hanesi 0 – 2 ise Mart ayında

• Son hanesi 4 – 6 olanlar Nisan ayında

• Son hanesi 8 olanlar Mayıs ayında

Anlaşma süresi olan 3 yılın bitmesi halinde ödeme tarihinden önce en yakın PTT şubesine giderek bizzat promosyon başvurunuzu yapabilirsiniz. Aynı zamanda başka bankadan emekli maaşı alıyorsanız; PTT şubesi veya e-Devlet kapısı üzerinden online işlemler ile maaşınızı PTT'ye taşıyabilirsiniz. Banka değişikliği sırasında promosyon ödemenizi aldıysanız; maaşınızı yeni taşıdığınız PTT'den tekrardan promosyon almanız mümkün değildir. PTT İle Anlaşmalı Olan Bankalar Hangileridir?Ayrıca emekli maaşı müşterileri sadece PTT şubeleri veya ATM'lerinden değil; PTT ile anlaşmalı olan bankalardan da promosyon ödemelerini alabilirler. PTT ile anlaşması olan ve promosyon imkanından yararlanılabilecek bankalar belirlenmiştir:

• Aktifbank• Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)• Denizbank

Kimler promosyon alabilecek?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'ndan emekli, dul, yetim aylığı alanlar yararlanabiliyor.

Başvuru koşulları ne?

Tek koşul, 3 yıl aynı bankada kalma taahhüdü vermek.

Nasıl başvurulacak?

Bankanın en yakın şubesine giderek ya da mobil uygulama üzerinden promosyon başvurusu yapılabilecek.

Nasıl ödenecek?

Emeklinin maaş hesabına peşin olarak yatırılacak.

Ne kadar alınacak?

Promosyonda asgari tutarlar yüzde 66 zamlandı. SGK ile protokol imzalayan bankalar emekli aylığı bin 500 liraya kadar olana en az 500 lira, bin 500-2 bin 500 lira arasında olana 625 lira, 2 bin 500 lira ve üstünde olanlara da 750 lira tutarında promosyon ödemesi yapacak.

Tutar yükselir mi?

Belirlenen tutarlar asgari tutarlar. SGK ile protokol imzalayan bankalar, en az bu tutarları ödeyecek. İsterse kampanyalarla tutarı artırabilecek.

Hangi bankalar var?

Ziraat Bankası, Halk Bankası, VakıfBank, Garanti BBVA, İş Bankası, TEB ve ING.

Diğer bankalarla ne zaman imza atılır?

SGK diğer bankalarla protokolleri de hızlı bir şekilde imzalayacak.

Neye dikkat edilmeli?

Bazı bankalar ek ürün kullanımı ve başka emekli getirme gibi koşullarla promosyon tutarını artırıyor. Emeklilerin kampanyaların koşullarını detaylıca okuyarak kararını vermesi önem taşıyor.

Başvurular ne zaman?

Promosyon taahhüdü bulunmayanlar ya da taahhüdünün süresi dolanlar hemen başvurabilecek. Taahhüt süresi devam ediyorsa, dolar dolmaz başvuru yapılabilecek. İsteyen, sürenin dolmasını beklemeyebilir. Ancak bu durumda kalan sürenin ödemesini iade etmek gerekiyor.

Aynı bankadan alma zorunluluğu var mı?

Sözleşme süresi sona erenler, istediği bankayı seçerek ikinci promosyonları oradan alabilir.

Promosyon için banka nasıl değiştirilir?

Maaşın taşınması istenen bankanın herhangi bir şubesine başvurarak ya da e-Devlet'ten yapılabilir.

Daha iyi fırsat çıkarsa ne yapılması gerekir?

Emekliler kalan sürenin promosyonunu iade ederek bankasını değiştirebilir.

BUNLARA DİKKAT EDİN OKUMADAN BAŞVURMAYIN

Promosyon almanın en önemli koşulu, emekli aylığının 3 yıl süreyle o bankadan alınacağına dair taahhütte bulunmak. Bankanın farklı bir dayatması varsa kabul etmeyin.

SGK ile protokol imzalayan bankalar belirlenen emekli maaşının tutarına göre belirlenen taban promosyon tutarları üzerinden ödeme yapacak. Bunlardan daha az tutarları kabul etmeyin.

Başvuru, 3 yıllık taahhütname dolar dolmaz yapılabilecek. Taahhüdünü Mart 2017'de vermiş olan bu ay, Nisan 2017'de veren önümüzdeki ay başvuracak.

Sürenin sonunu beklemek de zorunlu değil.

EMEKLİYE PROMOSYON KAÇ YILDA BİR ALINIR?

Promosyon alabilmek için en önemli şart, maaş aldığınız bankada en az 3 yıl kalacağınızı taahhüt etmeniz. Bunun haricinde otomatik ödeme talimatı ya da kredili hesap şartı aranmıyor. Bankada 3 yıl kalacağınızı taahhüt etmeniz halinde promosyonunuz hesabınıza aktarılıyor. Unutmayın; 3 yıllık süre dolmadan emekli maaşınızı başka bir bankaya taşımanız mümkün değildir. Sadece şube değişikliği yapabilirsiniz.

EMEKLİ PROMOSYONU NEDİR?

Emekli maaşlarını bankalardan alan vatandaşlar için uygulamaya sokulan promosyon; maaşlarını anlaştıkları bankadan üç yıl almak şartıyla bir kereye mahsus olarak emeklilere verilen ödemeye denmektedir.