Dolar, Altın ve Euro alınıp satılır mı? Kritik tarih açıklaması

Altın, Dolar ve Euro'su olanlar yada alacaklar için kritik tarih. Bu iki gün içinde işlem yapılmadan Dolar, Altın ve Euro alınıp satılır mı? Haftaya rekorla başlayan altının gram fiyatı 329 liradan alıcı buluyor.

Giriş Tarihi 09 Mart 2020, 09:31 Güncelleme 15 Mart 2020, 12:54
Dolar, Altın ve Euro alınıp satılır mı? Kritik tarih açıklaması

İÇİNDEKİLER

Altın, dolar ve euro alacaklar için önemli bir haber hazırladı. Bu bağlamda bu iki gün içinde işlem yapılmadan Dolar, Altın ve Euro alınıp satılır mı? Küresel piyasalar ve yurt içi kritik tarih belli oldu. Yeni haftada Japonya'da beklenen büyü verisi altında kalmaması sonrası gözler çarşamba günü açıklanacak TCMB'nin faiz kararını bekliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

HEM DÜNYA HEM TÜRKİYE İÇİN KRİTİK HAFTA

Küresel piyasalar ve yurt içi kritik tarih belli oldu. Yeni haftada Japonya'da beklenen büyü verisi altında kalmaması sonrası gözler çarşamba günü açıklanacak TCMB'nin faiz kararını bekliyor. Bu tarihten sonra Altın, dolar ve Euro hakkında ciddi artışlar ve düşüşler olabilir.

DOLAR VE BORSA REKOR KIRABİLİR

ABD'de geçen hafta %2,5 beklenti bile enflasyon verisinin etkisi sonrası Dolar kendisi 6'nın üzerine atmış, Borsa rekorlar kırmıştı. Dolar kuru 0,5 artarak 99,2 ile 4 ayın zirvesini görmüştü. Dow Jones bile haftada %1.6 kazanarak tüm haftalık kapanışın zirvesine geçmişti. Uzmanlar, son dönemde ekonomik aktiviye ilişki Avrupa, ABD ve Türkiye'de Borsa, Dolar, Altın ve Euro'nun yükseleceği düşünülüyor.

ALTIN ALINIR MI, SATILIR MI?

Altın fiyatlarında volatilitenin bu derece artmasının sağlıklı fiyatlamaların oluşmasını engelleyebileceğini aktaran analistler, panik alımlarından sakınılması gerektiğini vurguladı.

Analistler, dolar endeksinin, geçen hafta 99,9 ile Nisan 2017'den bu yana en yüksek seviyesine çıktığını, son 7 yılın en yüksek seviyelerini test eden altının ons fiyatı ile aynı yönde hareket etmesinin finans piyasalarında "ender rastlanılan bir korelasyon" olduğunu söyledi.

DÜN KAPANIŞTA KAPALIÇARŞI'DA ALTIN FİYATLARI NE KADARDI?

Dün Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,10 artışla 328,50 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, çeyrek altın 534,00 lira, Cumhuriyet altını 2.185,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,10 yükselişle 328,50 liradan işlem gördü.

ALTININ ONS FİYATI 7 YILIN ZİRVESİNDE

Corona virüs salgını küresel ekonomiler için önemli bir risk faktörü olmaya devam ederken, altının ons fiyatı 1690 dolar seviyesine kadar yükselerek 7 yılın zirvesini gördü. Ons altın şu dakikalarda ise yüzde 0.83 yükselişle 1687 dolar seviyesinde bulunuyor.