CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İETT, metro ve metrobüs ücretlerini tam yüzde 35 artırdı!

Gelir gelmez İstanbul’da taksi ve minibüse zam yapan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hızını alamadı. İETT, metro ve metrobüs ücretlerini de tam yüzde 35 artırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2020 Güncelleme 08 Şubat 2020, 07:05
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu  İETT, metro ve metrobüs ücretlerini tam yüzde 35 artırdı!

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımaya fahiş zam yaptı. İETT, metro ve metrobüs bilet ücretlerini yüzde 35 artırdı. Belediye, 10 Şubat'tan itibaren geçerli olacak zamlar için "Fiyat düzenlemesi" yalanına sığındı. En kısa mesafe ücreti 2.60'tan 3.50 TL'ye çıktı.

HER ŞEY ÇOK ZAMLI OLACAK

TAM BİLET -
3.50 TL

ÖĞRENCİ BİLETİ - 1.75 TL

TAM MAVİ KART - 275 TL

ÖĞRENCİ MAVİ KART - 50 TL

TAM BİLET AKTARMA ÜCRETİ - 2.50 TL

ÖĞRENCİ AKTARMA ÜCRETİ - 0.75 Kr


YANDAŞ PORTAKAL'I BİLE İSYAN ETTİRDİ



ÇOK ZAMLI OLUYOR
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Herşey çok güzel olacak" sloganıyla geldiği koltukta zamdan başka bir icraat yapmaz oldu. Ekmekten suya, parktan ulaşıma herşeye zam yapmaya devam ediyor.



Vatandaş sloganı "Herşey çok zamlı oluyor" şeklinde değiştirirken, sosyal medyadan da tepki yağdı. Göreve gelir gelmez Halk Ekmek ücretlerini yüzde 40 zamlandıran İmamoğlu, ardından taksi ve dolmuş fiyatlarına zam yaptı. Zam furyası İspark'ta yüzde 100'e kadar çıktı. Şimdi milyonlarca İstanbullu'nun kullandığı toplu taşıma ücretlerine de yüzde 35 zam yapıldı. Önceki gün gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2.60 liradan 3.50 liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı.



İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) zammı twitter adresinden duyurdu. UKOME'de alınan başka bir kararla da İstanbul'da turkuaz taksilere, istedikleri takdirde sarı taksiye dönebilme imkanı getirildi.


Twitter;

Her şey İmamoğlu için güzel oluyor.

Kayak parasını biletten mi çıkartacak?

Tasarruf dedikleri bizim cebimize göz dikmekmiş.

Belediyeyi kazanç kapısı sanıyorlar. İnsana hizmeti unuttular.

İmamoğlu'nun "Ulaşım ücretsiz olacak nutukları ne oldu?"