0.78 müjdesi! Aralık ayı kredi faizi çakıldı! Ziraat Bankası...

Kredi faiz oranları son dakika haberleri gelmeye devam ederken vatandaşlar kredi faiz oranlarının daha da düşmesini dört gözle bekliyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası, faizde yine indirime gitti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısında politika faizini 2 puan düşürerek yüzde 12'ye çekmişti.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2019, 09:14 Güncelleme 06 Ocak 2020, 12:02
0.78 müjdesi! Aralık ayı kredi faizi çakıldı! Ziraat Bankası...

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası, faizde yine indirime gitti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısında politika faizini 2 puan düşürerek yüzde 12'ye çekti. Merkez Bankası faizde bu yıl toplam 9 puanlık indirime gitmiş oldu. Bu bağlamda bankaların faiz oranlarında indirime gitmesi bekleniyor. En uygun konut kredisi veren bankalardan konut kredisi almak isteyen başvuru sahipleri, yaptıkları işe göre farklı belgeler bankaya sunması gerekir. Bankalar, listelenen belgeler yanında gerekli gördükleri hallerde farklı evraklar isteyebilir. Detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

23 ARALIK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE OLDU?

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Vakıfbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 0.99

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.98

Kuveyt Türk Konut Finansmanı Kar Payı Oranı % 0.98 (Kredi ürünlerini alan kişilere yüzde 0.95 olarak uygulanmaktadır)

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.98

İŞ BANKASI 0,78 İLE KREDİ VERMEYE BAŞLADI

Normal konut kredisi paketinde yüzde 1.10 faiz oranı ile konut kredisi veren İş Bankası anlaşmalı konut projeleri üzerinden ev sahibi olmak isteyen müşterileri için ise yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Banka bu sayede 0.79 faiz oranı ile kredi veren kamu bankalarını geçmiş oldu. Sıfır konut almak isteyen kişiler için şu anda en uygun konut kredisi faiz oranı olarak anlaşmalı konut projelerinde 0.78 oranı ile İş Bankası tarafından uygulanıyor. İş Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.10 olarak belirlendi (İş Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.78 olarak hesaplanmaktadır)

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI DÜŞTÜ!

Banka tarafından yapılan açıklama ile konut kredisi faiz oranını güncellediğini duyurdu. İş Bankası konut kredisi faiz oranını yüzde 1.09 seviyesinden yüzde 0.99 seviyesine çekildi.

VAKIFBANK'TAN YÜZDE 0,78 ORANI

Anlaşmalı firmalardan satın alacağınız konutlar için; aylık %0,79 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleriyle konut kredisi kullanabilirsiniz. Kampanyaya dâhil olan firmaların da katkısıyla 0,79% faiz oranı ve 180 aya varan vadelerle, Kampanya, anlaşmalı firmalardan alınacak yeni konut alımları için geçerlidir. Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Vakıfbank anlaşmalı konut projeleri için yüzde 0.78 olarak hesaplanmaktadır.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

TEB 0,98'E DÜŞÜRDÜ

TEB'den yapılan açıklamaya göre, banka ile ilk defa tanışan ve borçlarını tek bir yerde toplayıp rahat etmek isteyenler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için findeks notuna göre farklı tutar ve vadelerde, yüzde 0,98'den başlayan faiz oranıyla ihtiyaç kredisinden faydalanabiliyor.

YAPI KREDİ FAİZLERİ DÜŞÜRDÜ

Yapı Kredi konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,99'a çekti. Yapı Kredi'nin yeni konut kredisinden faydalanmak isteyenler kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar tüm vadelerde yüzde 0.99 faizle konut kredisi alabilecek.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, Bankanın makroekonomik gelişmeler ve piyasa koşullarına göre, müşterilerine ve üreticilere değer katabilme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti ve "Tüm müşterilerimiz 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Kampanya dahilinde tüm müşterilerimizin ödeme gücüne göre farklı ödeme planları da oluşturabiliyoruz" dedi.

AKBANK FAİZLERİ İNDİRDİ

Akbank, konut kredisinde faiz oranını tüm vadelerde ve herhangi bir tutar sınırı olmaksızın yüzde yüzde 0,99'a indirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank tüm vade ve tutarlarda aylık yüzde 0,99'luk avantajlı faiz oranıyla, müşterilerin talep ve tercihlerine göre uygun ödeme seçenekleri de sunuyor. Oğuz, "Müşterilerimize kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek hayallerindeki eve sahip olma imkanı sunabilmekten mutluluk duyuyoruz. Bugünden itibaren vade ve tutar ayırmaksızın konut kredisi faiz oranımızı yüzde yüzde 0,99'a çektik." ifadelerini kullandı..

Ülke ekonomisindeki ivmelenmenin devam etmesi için, Akbank'ın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Oğuz, "Ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlayan konut kredilerinde müşterilerimize en iyi koşulları sunmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürerek, avantajlı ürün ve hizmetleri sektörle buluşturmaya, müşterilerimize en doğru hizmeti vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu..

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU GEREKLİ EVRAKLARI NELERDİR?

En uygun konut kredisi veren bankalardan konut kredisi almak isteyen başvuru sahipleri, yaptıkları işe göre farklı belgeler sunarlar. Bankalar, listelenen belgeler yanında gerekli gördükleri hallerde farklı evraklar isteyebilir. Aşağıda alt başlıklar halinde bankalar tarafından konut kredisi başvuru sahiplerinden istenen belgeler sıralanmaktadır.

Konut Kredisi Başvurusunda Özel Sektör Çalışanlarından İstenen Belgeler Nelerdir?

Maaş bordrosu,
SGK dökümü,
İkamet belgesi,
İş yeri imza sirküsü,
Tapu fotokopisi,
Varsa ek gelir belgesi talep edilir

Konut Kredisi Başvurusunda Kamu Çalışanlarından (Memurlardan) İstenen Belgeler Nelerdir?

Maaş bordrosu,
İkamet belgesi,
Tapu fotokopisi,
Varsa ek gelir belgesi talep edilir.

Konut Kredisi Başvurusunda Emeklilerden İstenen Belgeler Nelerdir?

Emekli aylık dökümü,
İkamet belgesi,
Tapu fotokopisi,
Varsa ek gelir belgesi talep edilir.

Konut Kredisi Başvurusunda İş Yeri Sahiplerinden İstenen Belgeler Nelerdir?

Güncel vergi levhası,
İmza sirküleri,
Oda kayıt belgesi,
Bilanço ve gelir tablosu,
Ticaret sicil gazetesi ve tapu fotokopisi talep edilir.