Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları! Ziraat Bankası kredi faiz oranı ne oldu?

Türkiye'nin en çok şubeye sahip bankası Ziraat Bankası; konut, taşıt, ihtiyaç ve esnaf kredilerinde kampanyalar düzenliyor. Ziraat Bankası faiz oranları kredi müşterilerine düşük faizli nakit sağlıyor.

Giriş Tarihi 23 Aralık 2019, 09:45 Güncelleme 01 Ocak 2020, 14:20
Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları! Ziraat Bankası kredi faiz oranı ne oldu?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Ziraat Bankası faiz oranları oldukça merak ediliyor. Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri sonrasında Ziraat Bankası için faiz indirim beklentisi arttı. Vatandaşların beklentisi faiz oranlarının 0,69 seviyesine çekilmesi yönünde oldu. Ziraat Bankası kredi faiz oranları konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde düşük faizli finansman sunar.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KONUT KREDİSİ İÇİN FAİZ ORANI 0,69 OLDU MU?

Birikimi olmayan ya da yeterli birikimi olmayanlar müşteriler için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisidir. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği mevcuttur. Ziraat Bankasının Konut Kredisi faiz oranı %0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabilir.

Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de talep edilebilir. Ziraat Bankası Konut Kredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortasını da sunulmaktadır. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez. Anca başvuran kişinin yeterli geliri yoksa banka uygun gördüğü takdirde kefil isteyebilir. Kat mülkiyeti olan gayrimenkuller için konut kredisi alınabilir. Arsa, depo ve dükkan gibi gayrimenkullere konut kredisi verilmez.

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI 2019 NEDİR?

Ziraat Bankası kredi faiz oranları konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde düşük faizli finansman sunar. Ziraat Bankası'nın en uygun kredi faiz oranları kampanyalı kredi ürünlerinde olsa da klasik konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi faiz oranları, müşterilerine en uygun kamu bankası kredi faiz oranlarından yararlanma olanağı tanır.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı Nedir?

Ziraat Bankası en uygun konut kredisi faiz oranı %0,99'dan başlar. Ziraat Bankası'nda enflasyona endeksli konut kredisi ürünü de bulunur. TÜİK tarafından açıklanan TÜFE üzerine Ziraat Bankası kar marjı eklenerek enflasyona endeksli konut kredisi faiz oranı bulunur. Diğer konut kredisi ürünleri için Ziraat Bankası konut kredisi faizleri şu şekildedir:

* Ziraat Bankası Çalışanın Artısı Konut Kredisi faiz oranı %0,99

* Ziraat Bankası Emeklinin Artısı Konut Kredisi faiz oranı %0,99

* Ziraat Bankası Konut Kredisi (500.000 TL üzeri) faiz oranı %1,09

* Ziraat Bankası Konut Ürün Paketi faiz oranı %0,99

* Ziraat Bankası Toki Sosyal Konut Kredisi (240 ay vade) faiz oranı %0,99

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı Nedir?

Ziraat Bankası taşıt kredisi faiz oranı %1,19'dan başlar. Ziraat Bankası en uygun araç kredisi faiz oranı, kaskolu tercihi ile kullanılan taşıt kredileri için geçerlidir. Ziraat Bankası taşıt araç kredisi faiz oranı, mevcut banka ürünlerine göre şu şekilde değişir:

* Ziraat Bankası Taşıt Kredisi (Kaskolu) faiz oranı %1,19

* Ziraat Bankası Taşıt Kredisi (Kaskosuz) faiz oranı %1,21

* Ziraat Bankası Taşıt Ürün Paketi faiz oranı %1,19

* Ziraat Bankası Taşıt Diğer Ürün Paketi %1,21

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Nedir?

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı %1,17'den başlar. SGK'lı çalışanlara ve emekliye en uygun Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı %1,17'dir. Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları mevcut tüketici kredisi seçeneklerine göre şu şekilde değişir:

* Ziraat Bankası Çalışanın Artısı Tüketici Kredisi faiz oranı %1,17

* Ziraat Bankası Emeklinin Artısı Tüketici Kredisi faiz oranı %1,17

* Ziraat Bankası Tüketici Kredisi faiz oranı %1,25

* Ziraat Bankası Tüketici Ürün Paketi faiz oranı %1,25

ZİRAAT BANKASI ESNAF KREDİSİ

Esnafların nakit ihtiyaçlarını karşılama amacını taşıyan bu kredi aynı zamanda KOBİ olarak da bilinmektedir. Ziraat Bankası tarafından verilen uygun faizli esnaf kredisi esnafların işlerini geliştirmesi için sunulan finans imkanıdır. Bu krediden yararlanabilmek için kişinin Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası veya Ticaret Borsası üyesi olması zorunludur. Esnaf Kredisi almak için gerekli olan özellikler şunlardır: Bu krediyi almak isteyen esnafın muhakkak Türkiye sınırları içinde çalışması gereklidir. 60 aya kadar vade imkanı sunulmaktadır. Ziraat Bankası esnaf kredisi için %1.85'lik bir faiz oranını yürürlüğe koymaktadır. KOSGEB'e üye olan esnaflar için Ziraat Bankası esnaflara destek kredisi de vermektedir. Bu krediden KOSGEB veri tabanına kayıtlı küçük ve orta ölçekli esnaflar yararlanabilir. KOBİ'lere destek amaçlı kredi faizinin tamam ya da bir bölmü KOSGEB tarafından ödenmektedir. Ziraat Bankası Esnaf Kredisine başvurabilmek için kişilerin şahsen Ziraat Bankası şubelerine gidip, başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvurabilmek için esnafın bağlı olduğu oda ya da borsa tarafından verilen üyelik belgesinin de yanında olması gereklidir.

32 Günlük Ziraat Bankası Vadeli Hesap Faiz Oranları ve Mevduat Hesaplama (TL, Dolar, Euro)

Ziraat Bankası 32 günlük vadeli hesap faizi %10,50'dir. Kamu bankaları arasında en yüksek mevduat faizi veren banka Ziraat Bankası'dır. Ziraat Bankası mevduat hesaplama işleminde 10.000 TL mevduatın aylık (32 günlük) faiz getirisi net 78,11 TL olarak hesaplanır.

Ziraat Bankası 32 günlük vadeli döviz hesabı faiz oranı Dolar için %2 ve Euro için %0,25'tir. 1.000 dolar aylık faiz getirisi Ziraat Bankası'nda net 1,40 dolar olur. Ziraat Bankası'nda 1.000 Euro faiz getirisi net 0,18 Euro'dur.