Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi 19 Aralık yeni oranlar kredi faizleri düştü mü, son durum ne? İşte tüm bankaların faiz oranları...

19 Aralık tüm bankaların konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları aranmaya devam ediyor. Bu bağlamda kredi türlerini farklı farklı ele alırsak ihtiyaç kredisi için en uygun krediyi %0,98 faiz oranı ile TEB bankası vermektedir. Taşıt kredisine baktığımız zaman ise kamu bankaları Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası %0,69 faiz uyguluyor. Konut kredisi için bakarsak eğer şuanda güncel oranlar içerisinde en uygun oran %0,98 ile ING Bank'a ait. Bunu Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank %0,99 faiz oranıyla izliyor. İşte konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi güncel oranlar ve tüm bankalar listesi takvim.com.tr adresinde yer almaktadır.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2019, 09:30 Güncelleme 19 Aralık 2019, 09:30
Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi 19 Aralık yeni oranlar kredi faizleri düştü mü, son durum ne? İşte tüm bankaların faiz oranları...

İÇİNDEKİLER

Son zamanlarda ardı ardına gelen faiz indirimleri sonrasında vatandaşlar gözlerini bankalara dikti. Bu bağlamda konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi yeni oranlar oldukça merak ediliyor. Türkiye genelinde kasım ayında 138 bin 372 konut satışı gerçekleştirildi. Kasım ayında satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54.4 artış gösterdi. İpotekli konut satışları ise kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 724.8 artarak 43 bin 911'e yükseldi. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 31.7 olarak belirlendi. İşte konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi güncel oranlar ve tüm bankalar listesi takvim.com.tr adresinde

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

EN UYGUN İHTİYAÇ KREDİSİ VEREN BANKA HANGİSİ?

En uygun ihtiyaç kredisi veren banka %0,98 faiz oranı ile TEB'tir. TEB yeni yıl kredisi vermese de en uygun kredi faiz oranını ilk kez TEB'ten kredi kullanacak 1.850 puan ve üzeri kredi skoruna sahip herkese sunar. İhtiyaç kredilerinde faiz oranları da %1'in altında bazı bankalar tarafından sunuluyor.

Denizbank İhtiyaç Kredisi: %1,09

Akbank İhtiyaç Kredisi: %1,15

İş Bankası İhtiyaç Kredisi: %1,09

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi: %0,98

ING Bank İhtiyaç Kredisi: %0,99

EN UYGUN TAŞIT (ARAÇ) KREDİSİNİ HANGİ BANKA VERİYOR?

Taşıt kredisinde kamu bankaları olan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası %0,69 faiz uyguluyor. Güncel araç kredisi faiz oranları şöyle:

Türkiye İş Bankası 2. El Binek - Taşıt Kredisi: %1,18

Ziraat Bankası Taşıt Ürün Paketi: %1,19

Akbank 2. El Taşıt Kredisi: %1,19

Halkbank Yeşil Işık Taşıt Kredisi: %1,19

Halkbank Yeşil Işık Taşıt Kredisi - 2.El Taşıt: %1,20

Türkiye İş Bankası 0 KM. Binek - Taşıt Kredisi: %1,10

ICBC Turkey Taşıt Kredisi: %1,16

Vakıfbank 0 KM TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI: %1,17

Vakıfbank 2. El Taşıt Kredisi: %1,17

Akbank 0 KM TAŞIT KREDİSİ: %1,17

Fibabanka Taşıt Kredisi (0 KM): %1,49

HSBC Taşıt Kredisi: %1,60

Burgan Bank 0 KM TAŞIT KREDİSİ: %1,74

Burgan Bank 2. El Taşıt Kredisi: %1,76

Alternatif Bank Taşıt Kredisi: %1,24

Yapı Kredi 2. El Taşıt Kredisi: %1,29

Yapı Kredi Taşıt Kredisi: %1,29

Garanti BBVA 0 KM Dijital Taşıt Kredisi: %1,29

Garanti BBVA 2. El Dijital Taşıt Kredisi: %1,39

QNB Finansbank Taşıt Kredisi: %1,45

Fibabanka Taşıt Kredisi (2. EL): %1,49

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE KADAR? EN DÜŞÜK KREDİYİ HANGİ BANKA VERİYOR?

Şuanda güncel oranlar içerisinde en uygun oran %0,98 ile ING Bank'a ait. Bunu Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank %0,99 faiz oranıyla izliyor. Güncel konut kredisi faiz oranları şu şekilde:

Garanti BBVA Kiracıya Mortgage: %1,10

ICBC Turkey Yeni Evim Kredisi: %1,15

Türkiye İş Bankası: %1,06

ING Konut Kredisi: %0,98

Ziraat Bankası Konut Kredisi: %0,99

Halkbank Hesaplı Evim Konut Kredisi: %0,99

Yapı Kredi Konut Kredisi: %1,09

2020 GELİR BELGESİZ KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Aktif olarak gelir belgesiz kredi olanağı sağlayan bankalar şunlardır:

CEPTETEB

Garanti Bankası

Akbank

Odeabank

ING Bank

Enpara

2020 KEFİLSİZ KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Kefile ihtiyaç duymadan kredi veren bankalar, kredi almak için onlarca şart koşan bankaların yanında, kredi ihtiyaç anında tüketiciyi tarafına çeken bankalar arasında yer alıyor. Eğer tüketici kefilsiz kredi başvurusunda bulunmak istiyorsa şu şartları yerine getirmiş olmalıdır:

18 yaşını doldurmuş olmak.
Kredi notu değerlendirildikten sonra riskli seviyede yer almamak.
İpotek verilmesi durumunda eş iznine dair belgeyi bankaya teslim etmek.
360 ay konut kredisi ve 60 aydan yukarı ihtiyaç ve taşıt kredisi talebinde bulunmamış olmak.
Bankaya beyanında bulunulan gelirlerin resmi olarak geçerli sayılması.

Aktif olarak kefilsiz kredi olanağı sağlayan bankalar şunlardır:

Enpara

Odeabank

ING Bank

CEPTETEB

Aktif Bank

KONUT SATIŞLARI REKOR KIRDI

İpotekli konut satışları, faiz indirimlerinin etkisiyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla üst üste 4 aydır yükseliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yılın ikinci yarısından itibaren politika faizinde indirim sürecine girmesi, konut kredi faizlerinin de gerilemesini sağladı. Merkez Bankası son dört toplantısında politika faizini 1200 baz puan düşürerek, yüzde 12'ye çekti.

YÜZDE 1'İN ALTINA İNDİ

Kamu bankalarının ağustos ayında konut faizlerini düşürmesi ve ardından özel bankaların da bu sürece dahil olması ipotekli konut satışlarında kıpırdanma yarattı. Konut kredisi faizlerinin aylık yüzde 1'in altına gerilemesiyle ağustos ayından itibaren kredili satışlar yükselişe geçti. Yabancılara yapılan konut satışları da, kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14.6 azalarak 3 bin 988 oldu.

YABANCIYA SATIŞTA 11 AYDA YENİ REKOR

"İpotekli satışların aylık yüzde 725 artmasından daha önemli bir nokta, satışların ilk 11 aylık ortalamanın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.6 artmasıdır" diyen İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, şunları söyledi: "Yüzde 1'in altına gerileyen konut kredisi faiz oranları olumlu etkisini gösterdi. Yabancıya satışlarda ise 2019 satış adedi ilk 11 ayda yeni bir rekor kırarak 40 bin 185 oldu. Yıl sonunda ise toplam rakamın 45 binin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırmasını bekliyoruz."

SON 3 YILIN EN YÜKSEK KASIM AYI RAKAMI

Son 4 ayda satılan ipotekli konut satışı, yılın ocak-temmuz dönemindeki satışın yaklaşık iki katı seviyesine ulaştı. Kasım ayındaki 43 bin 911 ipotekli konut satışı ise, son üç yılın en yüksek kasım ayı rakamı olarak kayıtlara geçti.