Banka kredi faiz oranları 0,79 altına düştü mü? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut ihtiyaç taşıt kredisi faiz oranı...

Merkez Bankası yılın son faiz toplantısını 12 Aralık Perşembe günü gerçekleştirdi. Murat Uysal başkanlığında gerçekleşen toplantıda beklentilerin üzerinde faiz indirimine gidilerek, politika faizi yüzde 12'ye çekmişti. Birçok banka konut kredisini yüzde 1'in altına çekerken, ihtiyaç kredileri de bu eksene doğru kaymaya başladı. Bakan Albayrak yıl sonuna kadar Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ihtiyaç kredisi faiz oranı 0.99 müjdesi verdi.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2019, 09:24 Güncelleme 24 Aralık 2019, 10:28
Banka kredi faiz oranları 0,79 altına düştü mü? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut ihtiyaç taşıt kredisi faiz oranı...

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası Temmuz PPK toplantısı ile birlikte gelen faiz indirimi sonrasında 3 büyük kamu bankası olan
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank faiz indirimi yaparak faiz oranını 0.99'a indirmişti. Konut kredisi faiz oranını şu an için birçok banka 0,99 olarak uyguluyor. En uygun konut kredisi faiz oranı ise 0,98 olarak görülüyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK VE HALKBANK 0.79 KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BEKLENİYOR!

Konut kredisi faiz oranını şu an için birçok banka 0,99 olarak uyguluyor. En uygun konut kredisi faiz oranı ise 0,98 olarak görülüyor. Kamu bankaları konut için başlattığı seferberlik ile ilk adımı atmıştı. Ancak kamu bankalarından başka faiz indirimi gelmedi ve oran 0,99'da kaldı. Uzmanlar beklenen politika faiz indirimin de gelmesiyle kamu bankalarının atağa kalkacağını belirtti. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın konut kredisi faizi başta olmak üzere birçok kredi faizinde indirime gitmesi bekleniyor. Piyasanın konut kredisi için beklentisi 0,79....

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANI

Konut kredisi faizi: 0,99

İhtiyaç kredisi faizi: 1.25

Sıfır araç satışında kredi faiz oranı: 1,19

GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI 16 ARALIK PAZARTESİ

HALKBANK KREDİ FAİZ ORANI

Konut kredisi faizi: 0,99

İhtiyaç kredisi faizi: 1.25

Sıfır araç satışında kredi faiz oranı: 1,19

HALKBANK KREDİLERİ FAİZ ORANLARINDA GÜNCEL DURUM NE?

Halkbank, 7 farklı türde ihtiyaç kredisi kullandırıyor:

Hızlı kredi
Maaşını Halkbank'tan alanlara özel kredi
Kamu çalışanlarına özel kredi
Özel sektör çalışanlarına özel kredi
Mutlu emekli ihtiyaç kredisi
Halkbank gayrimenkul işyeri satışı kredisi
Halkbank gayrimenkul arsa satışı kredisi

Halkbank Hızlı Kredi Faiz Oranları

Halkbank ''Hızlı Kredi'' paketinde %1,39 faiz uyguluyor. 60 aya kadar vade seçeneğiyle sunulan kredi için en fazla 15.000 TL'lik talepte bulunabilirsiniz.

Maaşını Halkbank'tan Alanlara Özel Kredi Faiz Oranları

Maaşını Halkbank'tan alanlara özel sunulan kredide %1,19 faiz uygulanıyor ve 60 aya kadar kredi veriliyor. Kredide üst limit olarak 20.000 TL belirlenmiş.

Halkbank Kamu Çalışanlarına Özel Kredi Faiz Oranları

Kamu çalışanları için sunulan kredi için 60 aya kadar vade imkanu mevcut. En fazla 100.000 TL kredi verilen bu pakette %1,25 faiz uygulanıyor.

Halkbank Özel Sektör Çalışanlarına Özel Kredi Faiz Oranları

Özel sektör çalışanları için %1,25 faiz oranıyla sunulan kredide en fazla 100.000 TL kullanılabiliyor. Kredi vadesi 60 ay vadeye kadar çıkabiliyor.

Halkbank Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Emekliler için sunulan ''Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi'' paketinde %1,19 faiz uygulanıyor. En fazla 100.000 TL kredi veren banka, 60 aya kadar vade sunuyor.

Halkbank Gayrimenkul İşyeri Satışı Kredisi Faiz Oranları

Halkbank işyeri alımları için sunduğu kredide 10.000.000 TL'ye kadar destek sunuyor. %1,19 faiz oranıyla sunulan bu pakette 120 ay vade seçeneği bulunuyor.

Halkbank Gayrimenkul Arsa Satışı Kredisi Faiz Oranları

Arsa/arazi alımlarında sunulan bu kredide %1,19 faiz oranı bulunuyor. 120 ay vadeyle çekebileceğiniz kredide üst limit 10.000.000 TL olarak belirlenmiş.

Halkbank Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Halkbank, 0 km taşıt alımlarında 60 ay vadeyle 120.000 TL'ye kadar kredi veriyor. ''Yeşil Işık Taşıt Kredisi'' paketiyle sunulan kampanyada %1,19 faiz uygulanıyor.

Banka, 2.el taşıt kredisinde ise %1,20 faiz oranı uyguluyor.

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut kredisinde ''Hesaplı Evim'' paketi adı altında %0,99 faiz uygulayan banka 500.000 TL'ye kadar kredi imkanı tanıyor. Bankadan 180 ay vadeye kadar konut kredisi kullanabiliyorsunuz.

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANI NE KADAR?

Konut kredisi faizi: 0,99

İhtiyaç kredisi faizi: 1.25

Sıfır araç satışında kredi faiz oranı: 1,17

Vakıfbank Sarıpanjur Konut Kredisi Faiz Oranları

Vakıfbank ''Sarıpanjur Konu Kredisi'' kampanyasında %0,99 faiz uyguluyor. Bankadan 180 ay vadeye kadar kredi kullanabilirsiniz. En fazla 1.500.000 TL kredi sunuluyor.

Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

En fazla 60 ay vadeyle ihtiyaç kredisi kullanabileceğiniz Vakıfbank, 125.000 TL'ye kadar kredi sunuyor. Aralık ayı itibariyle güncel faiz oranı %1,25 olarak belirlenmiş.

Vakıfbank Taksitli Ek Hesap Faiz Oranı

Vakıfbank taksitli ek hesap en fazla 12 ay vadeyle veriliyor. 99.999 TL'ye kadar kullandırılan ek hesap kredisinde %1,60 faiz oranı uygulanıyor.

Hükümet Uzun Vadeli Konut Kredilerini Destekliyor

Konut kredisinde düşük faiz ve uzun vadeli yeni modeller üzerinde çalışıldığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konut sektöründe canlanmanın sürdürülebilir olması için uzun vadeli konut kredilerinin destekleneceğini kaydetti. İşte detaylar... Konut kredisi ve taşıt kredisi faiz indirimlerinin son dönemde hem otomotiv hem de inşaat sektörüne yeniden hareket getirdiğine dikkat çeken Bakan Albayrak, hükümet tarafından desteklenen yeni bir konut kredisi modeli için çalışmaların tamamlanma noktasına geldiğini belirterek, bu ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nı yeni modeli kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.