Taşeron işçiye ek ödeme ile zam yapılacak mı? Son gelişme

4/D'li Taşeron İşçilerin gündeminde tediye ödemeleri ve 2020 yılı Ocak ayı zam oranları araştırılıyor. 4/D'li Taşeron İşçilerin bu ödemelerin dışında asıl beklentisi ise maaş zammı uzun zamandır maaşlarına zam yapılmasını bekleyen taşeron işçiler, 2020 yılında iyi bir oranda zam bekliyorlar.

Giriş Tarihi 19 Kasım 2019, 09:37 Güncelleme 26 Kasım 2019, 17:05
Taşeron işçiye ek ödeme ile zam yapılacak mı? Son gelişme

İÇİNDEKİLER

Taşeron İşçi - Taşeron işçilerin tediye ikramiyesi ödemeleri ile maaşlarına zam oranı, işçiler için en önemli konu başlıkları. Bu kapsamda Aralık ayrında tediye ikramiyesi ödemesi alacak olan taşeron işçiler maaş zammı oranını da bekliyorlar. Mahkeme tarafından verilen karar sonrası asgari ücretin fazlası şeklinde çalışan işçilerin maaşları yeni asgari ücret seviyesine çıkacak. Taşeron işçiler ile ilgili son gelişmeler takvim.com.tr'de

TAŞERON SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak zam öncesi yerel bir mahkeme tarafından alınan ücret kararı burada önemli bir nokta oluşturuyor. Mahkeme tarafından alınan kararda ücretin fazlası şeklinde çalışan işçilerin ücreti yeni asgari ücret düzeyine yükseltilecek.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Bu kararın anlamı hizmet alım ihaleleri ve bireysel iş sözleşmesinde belirlenen yüzde fazlası örneğin, işçi 10 fazlası ile çalışıyor ise 1 Ocak 2020 tarihinde uygulanacak günlük 85,28 brüt asgari ücretin %10 fazlası olan günlük 93,80 TL üzerinde %4 oranında zam yapılarak günlük 97,55 TL brüt olarak ücret olarak belirlenecek..

Bu gelişmenin yanında ise asıl nokta Toplu İş Sözleşmesi ile maaş zammı. Bu konuda Türk İş Sendikası ile Çalışma Bakanlığı'nca imzalanan protokol gereği maaşlar için yeni zam oranları 2020 yılında belirlenecek. Ocak ayında yüzde 4'lük zam olacak KHK'lı 4/D'li taşeron işçiler için Haziran ayında zam oranları belirlenmesi için görüşmeler gerçekleştirilecek. Taşeron işçilerin maaş zammı konusunun yanında ise en önemli ek ödeme olan tediye ikramiyeleri de merak ediliyor. Bu çerçevede 3 taksit ödeme alan taşeron işçiler ikramiyenin son taksiti olan 4. taksit ödemelerini de Aralık ayı içerisinde alacaklar.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İlave tediye ödemeleri Aralık ayında işçilerin hesaplarına yatırılacak. İşçilerin maaş durumuna göre farklı tutarlarda ödenecek olan bu ödemelerde en az askeri ücret ile çalışan işçilere 792 TL ödenecek. Bu ödemeler sayesinde ilave tediye ödemelerinin son taksiti ödenmiş oluyor.

TAŞERON İŞÇİLERE 2020'DE ZAM VE EK ÖDEME YAPILACAK MI?

Kamuda çalışan taşeron işçilere yapılması beklenen enflasyon zammı ve asgari ücret zammına ilişkin yeni bir gelişme söz konusu değilken Yüksek Hakem Kurulu'nun aldığı karara göre ise;

- Belediyelerdeki taşeron işçilere de 2020 haziran ayına kadar her 6 ayda bir % 4 oranında zam yapılacak.

Bunun yanı sıra Ankara 24. İş Mahkemesi'nin verdiği karar ile asgari ücretin fazlası şeklinde çalışan işçilerin ücreti yeni asgari ücret düzeyine yükseltilecek. Hizmet alım ihaleleri ve bireysel iş sözleşmesinde belirlenen yüzde fazlası örneğin, işçi 10 fazlası ile çalışıyor ise 1 Ocak 2020 tarihinde uygulanacak günlük 85,28 brüt asgari ücretin %10 fazlası olan günlük 93,80 TL üzerinde %4 oranında zam yapılarak günlük 97,55 TL brüt olarak ücret olarak belirlenecek.