TOKİ'den 16 ilde 44 ay vadeli işyeri ve konut satışı yapılacak! TOKİ konut işyeri başvuru şartları nedir?

TOKİ 16 ilde konut ve işyeri satışı yapacak. Bu bağlamda alıcılar, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Malatya, Trabzon, Samsun ve Tunceli şehirlerinde satışa sunulan işyerlerine vadeli şekilde sahip olabilecekler. TOKİ başvurusu yaparken, değerlendirilebilmeniz için bir takım belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgelerin incelenmesi ardından TOKİ sizi kuraya dahil eder ya da etmez. Nedenlerini kuruma yazdığınız bir dilekçe ile öğrenmeniz de mümkündür. Bu arada yapılacak açık artırmada alıcılar, 20 ilde satışa sunulan 91 konuta vadeli şekilde sahip olabilecekler. İşte TOKİ konut ve işyeri başvuru şartları...

Giriş Tarihi 18 Ekim 2019, 15:25 Güncelleme 18 Ekim 2019, 15:32
TOKİ’den 16 ilde 44 ay vadeli işyeri ve konut satışı yapılacak! TOKİ konut işyeri başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

TOKİ, 16 ilde 130 işyeri, 20 ilde 91 konutu açık artırma yöntemiyle satacak. İşyeri satışlarında yüzde 10, konutta yüzde 25 peşin ödeme talep ediliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 16 ilde 130 işyeri ile 20 ildeki 91 konutu 'açık artırma yöntemi' ile satışa çıkardı. Açık artırma 5 Kasım Salı günü, saat 13.00'te TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki Merkez Binası'nda ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. TOKİ; dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı evler tasarlayan kurumdur. TOKİ 81 ilde tam zamanlı olarak çalışmaktadır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

16 İLDE 130 İŞYERİ SATILIYOR

Alıcılar, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Malatya, Trabzon, Samsun ve Tunceli şehirlerinde satışa sunulan işyerlerine vadeli sahip olabilecekler. Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da satışa sunulan işyerleri yüzde 10, peşin 120 ay vade, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Trabzon, Samsun ve Tunceli'de satışa sunulan iş yerlerine yüzde 25 peşin 120 ay vadeyle satışa sunuldu.

20 İLDE 91 KONUT

Yapılacak açık artırmada alıcılar, 20 ilde satışa sunulan 91 konuta vadeli şekilde sahip olabilecekler. Satışa sunulan konutlarda yüzde 10, yüzde 15, yüzde 25 peşin 96, 108, 120 ve 144 ay vade uygulanıyor.

%22 İNDİRİMDEN 12 BİN 78 KİŞİ YARARLANDI

TOKİ'nin borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve işyeri alıcıları için düzenlediği yüzde 22 indirim kampanyasına katılım bir önceki indirim dönemine göre 3 kat arttı. Konut ve işyeri alıcıları için düzenlenen kampanya ve başvuruları bugün sona erecek. Yüzde 22 indirim kampanyasından şu ana kadar 12 bin 78 kişi yararlandı. Kampanyaya, bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da başvurabiliyor. Bu durumdaki vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanıyor.

SEKTÖR HEDEF YÜKSELTTİ

Merkez'in ardından kamu bankalarıyla devam eden faiz indirimleri sonrası eylülde ipotekli konut satışlarında 57 bin 811 adetle son 5 yılın rekorunun kırılmasıyla sektör hedef yükseltti. Sektör yetkilileri konut kredilerinin genelde 150 bin lirayla 400 bin lira arasında olduğunu bildirdi.

TOKİ AÇIK ARTTIRMAYLA 267 KONUT ALACAK

İstanbul'da Ataşehir'de 2+1 ve 3+1 planında 53 konut açık artırmaya sunulacak. Bu konutlar, alıcılarına hemen teslim edilecek. Ayrıntılar www.toki.gov.tr adresinde.

TOKİ'DEN NASIL KONUT ALINIR?

TOKİ; dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı evler tasarlayan kurumdur. TOKİ 81 ilde tam zamanlı olarak çalışmaktadır. TOKİ'nin amacı hızlı bir şekilde yükselmekte olan nüfus için gerekli konut ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. TOKİ projesi; Türkiye genelinde hem uygun fiyatlı bir şekilde kişileri ev sahibi yapmayı hem de işsizlik sorununa hatırı sayılır rakamlarda etki etmeyi başarmıştır. Sizde tokiden ev almak istiyorum diyenlerdenseniz şartları bilmeniz gereklidir.

TOKİ'YE BAŞVURU ŞARTLARI

TC vatandaşı olmak,
Başvuru yapacağınız ilin ya da ilçenin içerisinde en az 1 senedir yaşıyor olmanız ve bu yerde nüfus kaydınızın bulunması,
Daha önce TOKİ aracılığı ile konut almamış ya da kredi kullanmamış olmanız,
Birinci derece aile yakınlarının bir konut sahibi olmaması,
Maksimum 2600 geliriniz olması şartları aranmaktadır.
Bir aileden sadece bir başvuru gerçekleşmesi gerekmektedir, TOKİ herhangi bir şekilde şans arttırmak için yapılan birden fazla başvuruyu kabul etmemektedir. Şehit ve Gazi yakınlarına, engellilere özel başvuru şartları olduğu ve bu kişilere öncelik tanındığı da bilinmelidir.

TOKİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

TOKİ başvurusu yaparken, değerlendirilebilmeniz için bir takım belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgelerin incelenmesi ardından TOKİ sizi kuraya dahil eder ya da etmez. Nedenlerini kuruma yazdığınız bir dilekçe ile öğrenmeniz de mümkündür.

Kimlik fotokopisi

Şehit yakınları için hak sahipliği belgesi,

Engelli bireyler için sağlık durumunu ortaya koyan heyet raporu,

Emekli vatandaşlar için de emekli kimlik belgesi gerekmektedir.

Bu belgeler ile TOKİ'ye gitmeniz halinde sizin için kayıt formu oluşturulur ve kuraya katılmaya hak kazanırsınız.