Ne kadar emekli maaşı alırım? Emekli maaşı hesaplama sorgulama

Çalışanlar için en büyük hayallerden birisi de emekli olduktan sonra yüksek bir emekli maaşı almak olduğundan çalışırken, emekli maaşı hesaplama yapıyor. Emekli maaşı hesaplama işlemleri sigorta ilk girişinden, mevcut sigortalılık durumuna kadar olan tüm sigortalılık bilgileri üzerinden yapılabiliyor.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2019, 16:13 Güncelleme 31 Mart 2020, 16:53
Ne kadar emekli maaşı alırım? Emekli maaşı hesaplama sorgulama

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca sigortalı çalışan için en büyük hayallerin başında elbette ki emeklilik geliyor. Tüm kariyer planlamaları ve gelecek planlamaları yaşam standartları yüksek bir emeklilik dönemine odaklı olarak şekillendiriliyor. Herkes için yaşlılık döneminde, emekliliğinin keyfini en iyi şekilde sürmek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek en önemli koşulların başında geliyor.

SGK'nın internet servisleri aracılığı ile emekli maaşı hesaplama işlemini artık internetten kolayca yapabiliyorsunuz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun "E-SGK" olarak isimlendirilen internet şubesinden birkaç dakika içerisinde bağlı bulunduğu sigorta koluna ve mevcut sigortalılık durumunuza göre emeklilik döneminde alabileceğiniz maaş miktarını öğrenebilirsiniz. Ancak 4A-4B-4C sigorta kollarının her biri için emeklilik hesaplamaları farklı kriterler üzerinden, farklı şekilde yapıldığından SGK emekli maaşı hesaplama internet servisleri her sigorta kolu için farklı olarak sunulmuştur. Bu yüzden de internette bulunan E-SGK portalında emekli maaşı hesaplama işlemlerini bağlı bulunduğunuz sigorta koluna göre yapmanız gerekiyor.

SGK Emekli Maaşı Hesaplama Nereden Yapılır?

Emekli Maaşı hesaplama için SGK' nın internet servislerinin bulunduğu "E-SGK" portalını kullanabilirsiniz. E-SGK portalında;

  • 4A Sigortalıları için Aylık Hesaplama,
  • 4B Sigortalıları için Aylık Hesaplama,
  • 4C Sigortalıları için Emekli Aylığı ve İkramiye Hesaplama,

Seçenekleri üzerinden her sigorta koluna göre en doğru emekli maaşı hesaplaması yapabilirsiniz.

4A Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

4A yani SSK sigorta koluna bağlı sigortalılık tescilinizi ve hizmet dökümünüz bulunuyorsa emekli maaşı hesaplama işlemini E-SGK sayfasındaki "4A Sigortalıları için Aylık Hesaplama" ekranından yapabilirsiniz. 4A emekli maaşı hesaplama işlemi için sırasıyla aşağıdaki adımları izleyin.

  • Tarayıcınızın arama bölümüne "esgk.gov.tr" yazın ve aratın.
  • Açılan E-SGK ekranında "Vatandaş" seçeneğine tıklayın.
  • E-SGK Vatandaş hizmet portalında "4A Sigortalıları için Aylık Hesaplama" seçeneğine tıklayın ve açılan sayfada "Uygulamaya Giriş" seçeneğine tıklayın.

Açılan emekli aylığı hesaplama ekranında ise sizden istenen;

  • T.C. kimlik numarası,
  • SSK Sicil numarası,
  • Baba adı,
  • Nüfus il,
  • Doğum tarihi,

Bilgilerini eksiksiz olarak girin. Bu şekilde 4A emekli aylığı hesaplamasını en doğru şekilde yapabilirsiniz.