Banka kredi faiz oranları son dakika düştü mü? İşte güncel konut kredisi faiz oran tablosu İş Bankası, Ziraat, Halkbank...

Güncel kredi faiz oranları ne kadar? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yedi gün vadeli repo ihale faiz oranını (siyaset faizi) 425 baz puan düşürerek yüzde 24'ten yüzde 19,75'e çekti. Merkez Bankası faiz oranlarını açıkladı. Ev yahut konut almak isteyen vatandaşların dört gözle beklediği kredi faiz oranları netleşti. Peki Türkiye İş Bankası'ndan ev yahut konut kredisi çekmek vatandaşlar aylık ne kadar faiz oranı ödeyecek? İşte 24 Aylık, 36 aylık, 5 yıllık, 10 yıllık kredisi faiz oran tablosu İş Bankası, Ziraat, Halkbank banka faiz oranları... Ziraat konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,5 belirlendi. İş Bankası ise konut kredi kullanımlarında faiz oranı yaşam sigortalı aylık yüzde 1,72 belirlendi.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2019, 15:13 Güncelleme 26 Temmuz 2019, 15:20
Banka kredi faiz oranları son dakika düştü mü? İşte güncel konut kredisi faiz oran tablosu İş Bankası, Ziraat, Halkbank...

İÇİNDEKİLER

Banka kredi faiz oranları son dakika düştü mü? İşte güncel konut kredisi faiz oran tablosu İş Bankası, Ziraat, Halkbank... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından faiz kararının açıklamasının ardından kredi faiz oranlarının ne zaman düşeceği araştırılmaya başlandı. Bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında "Kredi faiz oranları ne zaman düşecek?" sorusu yer alıyor. Peki, güncel kredi faiz oranları ne kadar? İşte banka banka güncel kredi faiz oranları... Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir.

GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI

AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 2.04
Taşıt kredisi: 1.85
Konut kredisi: 1.49

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.8
Taşıt kredisi: 1.76
Konut kredisi: 1.5

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

ihtiyaç kredisi: 1.99
0 KM taşıt kredisi: 1.76
Sarıpanjur konut kredisi: 1.49

GARANTİ BBVA FAİZ ORANLARI

Dijital ihtiyaç kredisi: 2.18
Konut kredisi: 1.65
Taşıt kredisi: 2.04

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 2.2
Taşıt kredisi: 1.93
Ev kredisi: 1.72

TÜRKİYE İŞ BANKASI 26 TEMMUZ FAİZ ORANLARI

İş Bankası konut kredi kullanımlarında faiz oranı hayat sigortalı aylık yüzde 1,72 belirlendi.

HALKBANK KONUT KREDİSİ 26 TEMMUZ FAİZ ORANLARI

Halkbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,53 belirlendi.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ 26 TEMMUZ FAİZ ORANLARI

Vakıfbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,59 belirlendi.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ 26 TEMMUZ FAİZ ORANLARI

Ziraat konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,5 belirlendi.

Konut kredisi hesaplama işlemi için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde bulunan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na giriniz. Daha sonrasında almak istediğiniz kredi türünü seçin. Ardından kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basınız.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkacaktır.

GARANTİ BBVA BANKASI KONUT KREDİSİ 26 TEMMUZ FAİZ ORANLARI

Garanti BBVA konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,58 belirlendi.

AKBANK KONUT KREDİSİ 26 TEMMUZ FAİZ ORANLARI ​

Akbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,49 belirlendi.

KONUT KREDİLERİNDE FAİZ YÜZDE 3'E ÇIKMIŞTI

Merkez Bankası'nın 2018 yılı Eylül ayında faizi 625 baz puan artırarak 24,00 puana çıkarmasının ardından konut kredilerinde faiz oranları da yüzde 3 seviyesine kadar çıkmıştı. Konut kredisinin dışında tüketici kredilerinde ise en düşük faiz oranı 2,40 seviyesini aşmış durumda. 50 bin TL 60 ay vadeli kredide ödenecek faiz oranı 55 bin TL'yi buluyor. Taşıtta ise oran yüzde 2,75'e ulaşmış durumda.

YARI YARIYA AZALDI

Yüksek faiz oranları yüzünden Türkiye genelinde konut satışları 2019 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 oranında azalarak 61 bin 355 oldu. Döviz kurlarının da etkisiyle otomobil satışlarında ise haziran sonunda yüzde 45,2 azalış kaydedildi.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.