KOSGEB'ten girişimcilere yeni kolaylık! Online eğitimlere başlanıyor...

İş kurmak isteyenlere 370 bin liraya varan destek sağlayan KOSGEB, girişimcilere eğitim kolaylığı için de düğmeye bastı. Online eğitimlere başlanıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2019 Güncelleme 30 Mayıs 2019, 08:00
KOSGEB’ten girişimcilere yeni kolaylık! Online eğitimlere başlanıyor...

İÇİNDEKİLER



Küçük
ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimcilere desteğini tam gaz sürdürüyor. 1 Ocak itibariyle girişimcilik programını yenileyen KOSGEB, devreye aldığı Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında geleneksel alanlarda faaliyet gösterecek girişimcilere 60 bin, imalatçı ve yenilikçi iş yapacak girişimcilere 370 bin liraya varan destek sağlıyor. KOSGEB, girişimci eğitim programında da önemli bir kolaylığa imza atmaya hazırlanıyor.



SERTİFİKASINI ALACAK
KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, uzaktan girişimcilik eğitimi müjdesi verdi. Girişimcilik eğitiminin bugüne kadar sınıf ortamında verilen bir eğitim olduğunu ancak halen çalışan ama iş kurmak isteyen girişimcilerden uzaktan eğitim talepleri geldiğini belirten Uzkurt, şöyle konuştu: "Bu konuda ciddi talep geldi. Müjdesini verelim, sınıf ortamındaki eğitimle birlikte uzaktan eğitime de geçmiş olacağız. Burada online ders anlatımları, etkileşimli ders içerikleri, örnek olaylar olacak ve bu eğitimi online alan paydaşımız da istediği zaman, istediği kadar bu dersleri dinleme şansına sahip olacak. Yine eğitimin sonunda girişimcilik sertifikasını alacak."



4 AYDA 770 MİLYON TL
Cevahir Uzkurt, KOBİ'lere bu yılın ilk 4 ayı itibariyle yaklaşık 770 milyon lira destek sağladıklarını söyledi. Yeni girişimcilik programına da değinen Uzkurt, "Girişimcilik Destek Programı'nda hem limitleri belli alanlarda artırdık hem de işleri kolaylaştırdık. Özellikle imalat sanayiinde işini kurmak isteyen, teknoloji düzeyi yüksek alanlarda iş fikri olan girişimcilerimize 370 bin liraya kadar destek veriyoruz" dedi.