Kamu işçisine zam var mı? (3600 ek göstergede son durum nedir)

Seçimler sonrası ekonomi yönetiminin gündemindeki önemli konu başlıklarından birini de yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge oluşturuyor. Düzenleme yapılınca özellikle emekli maaş ve ikramiyelerinde artış olacak.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2019, 13:49 Güncelleme 24 Nisan 2019, 10:07
Kamu işçisine zam var mı? 3600 ek göstergede son durum nedir

İÇİNDEKİLER

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'nin ana gündemi ekonomi olacak. 8 Nisan haftasında yeni yol haritası açıklanacak. Memurlardan önce kamuda çalışan yaklaşık 230 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirilecek. Peki 3600 ek gösterge yasası çıkacak mı? Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. 3600 ek gösterge Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce açıklanan ikinci 100 günlük eylem planında da yer alıyordu

3600 EK GÖSTERGE ZAMMI SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İŞTE ELE ALINACAK BAŞLIKLAR

Yatırım yapan tüm reel sektörün, küresel rekabet ikliminde çok daha avantajlı konuma geleceği, çok detaylı bir vergi reformu süreci başlatılacak Hal yasası, gıda fiyatlarının kontrol altına alınması için önemi bir adım olarak görülüyor.

3600 EK GÖSTERGE

Ekonomi yönetiminin gündemindeki önemli konu başlıklarından birini de yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge oluşturuyor.
Düzenleme yapılınca özellikle emekli maaş ve ikramiyelerinde artış olacak.

KAMU İŞÇİSİNE ZAM VAR MI?

Hükümetin önünde bu yıl 3 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisinin maaş zammını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri bulunuyor. 2020-2021 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ağustos ayında yapılacak.

TOPLU SÖZLEŞMELER

Hükümetin önünde bu yıl 3 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisinin maaş zammını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri bulunuyor. 2020-2021 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ağustos ayında yapılacak.

NACİ BOSTANCI 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Personel reformu olması gerekiyor Türkiye'de. İnsanların 3600 göstergeyi bu kadar söylemelerin nedeni bir çıta atlama olarak görülmesinden bu kadar gündeme geliyor. Bunlar personel sistemi içerisinde değerlendirilecek konulardır. Nisan-Mayıs civarında bu gelişmeler yaşanır. İdam meselesi Türkiye'de bir süredir gündemde.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK?

18 Ocak'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Kavaklıdere Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gündemdeki 3600 ek gösterge konusuna da değinen Selçuk, "3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 3600 ek göstergede 4 meslek için tek paket hazırlandığını açıkladı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ayrım yapılmaksızın aynı paket kapsamına alınırken, yeni göstergeyle emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri yaklaşık yüzde 20 yükselecek. Emekli ikramiyeleri ortalama 25 bin lira artacak. Paket kapsamında yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisi düzenlemeden yararlanacak.