KOSGEB desteğiyle Ar-Ge merkezi kurdu

Elazığ'da yaşayan sınıf öğretmeni Şule Çelik, doğal ürünlerden hazırladığı peynir mayası için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı hibe destekle Doğal Peynir Mayası Ar-Ge Merkezi kurdu. Merkezde, 10 kişilik ekiple birlikte evinde ürettiği peynir mayasının verimliliğini artırmak, bunun organik ve sağlıklı bir ürün olduğunu bilimsel olarak ortaya koymak için çalışmalar yürüten Çelik, mayanın seri üretimini yapmayı hedefliyor. Doğal ürünler kullanarak ürettiği mayanın verimliliğini maksimum düzeye çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Çelik, şunları kaydetti: "Kendi mayamızla ürettiğimiz peynir piyasadakilerden çok daha avantajlı. Randımanı daha yüksek, organik bir maya ve insan sağlığına zararı yok, raf ömrü daha uzun. İçine hiçbir kimyasal katkı maddesi bırakmadan bir yıl boyunca kullanılabilmekte. Bu da endüstride büyük bir avantaj sağlıyor. Piyasadaki bazı mayalarla 7 kilogram sütten bir kilogram peynir elde edilirken, bu mayayla 5 kilogram sütten bir kilogram peynir elde edilmekte."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.