Sınavı geçtik!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, yurt dışında örnek alındıklarını belirtti. "Birkaç ülkeden sınav yapılması için teklif aldık" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2013 Güncelleme 28 Nisan 2013, 23:36
Sınavı geçtik!

İÇİNDEKİLER

Başkan Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYM'nin Türkiye'de sosyal adalet sağlayan bir kurum olduğunu bunun için de yıpratılmaması gerektiğini söyledi. ÖSYM, geçmişte yaşadığı "Kopya skandalları" soruşturmalarını geride bıraktı. İtibarlı bir kurum olarak yurt dışında da örnek alınmaya başlandı. ÖSYM'nin iş yükünün ağır olduğunu belirten Demir, 2012'de 464 milyon sayfa soru kitapçığı bastıklarını, soruların hazırlanıp basım işinde çalışan bazı personelin aynı dönemde 215 gün kapalı mekanda kaldığını belirtti.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTTI
Demir, sınav güvenliğine çok önem verdiklerini, bu yıl saklama merkezlerinde ve nakil araçlarında kullanılmak üzere elektro-mekanik kitlilerin kullanılmaya başladığını kaydetti. Demir, "Her yıl, 167 sınav merkezinde (Türkiye, KKTC ve Kırgızistan) 40'tan fazla sınav yapmaktayız. Amacımız, herkese hak ettiğini vermek. Herkesin adil yarışacağı bir sınav sistemini Türkiye'ye kazandırmak" diye konuştu. Esas ve köklü dönüşümünü son 2 yılda yaptığını ifade eden Demir, uluslararası bazda sınav yapmak arzusunda olduklarını vurguladı. Demir, bazı ülkelerin ÖSYM'yi örnek alır hale geldiklerini ve birkaç ülkeden sınav yapılması için teklif aldıklarını söyledi. Bazı kötü niyetli çevrelerin, ÖSYM üzerinde sanal algı oluşturma çabası içinde olduğunu belirten Demir, geçen yıl yaklaşık 30 bin salonda kamera ile kayıt yaptıklarını, bu yıl tüm salonda çekim yapabilecek yeteneğe de sahip olduklarını vurguladı.