AÖF sınav giriş belgeleri nasıl alınır? AÖF sınav giriş belgesi alma

Binlerce öğrencinin merakla bekledikleri AÖF sınav giriş yerleri açıklandı, AÖF giriş belgesi internetten alınabilecek. AÖF giriş belgesi öğrenci bilgileriyle AÖF platformundan kolayca alınabiliyor. AÖF sınavına giriş yapabilmeniz için mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken AÖF giriş belgesi almak için yapmanız gerekenler ve nasıl yazdıracağınızı yazımızda ayrıntılarıyla bulabilirsiniz. AÖF Yaz Okulu sınav giriş belgesini okulun resmi internet sitesi “anadolu.edu.tr” üzerinden alabilirsiniz. Resmi sitesi üzerinde yer alan öğrenci otomasyonunu kullanarak, kolay bir şekilde AÖF giriş belgesi alarak, sınava sorunsuz giriş yapabilirsiniz.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2019, 14:26 Güncelleme 13 Eylül 2019, 14:26
AÖF sınav giriş belgeleri nasıl alınır? AÖF sınav giriş belgesi alma

İÇİNDEKİLER

2019-2020 eğitim öğretim yılı alt kademedeki öğrenciler için başlamış olsa da lisans ve önlisans programlarında henüz yeni yeni başlıyor. AÖF tarafından pek çok okulda olduğu gibi "Yaz Okulu" programı da bulunuyor. AÖF Yaz Okulu programına kayıt yaptıran öğrenciler için yapılacak Yaz Okulu sınavları için sınav giriş yerleri kısa bir süre önce açıklandı. AÖF sınav giriş yerleri açıklaması AÖF tarafından dijital otomasyon platformu ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı. AÖF sınav giriş belgenizi almak için AÖF otomasyonunu kullanabilirsiniz. AÖF Yaz Okulu sınavları tek oturumda yapılacağından sadece tek bir sınav giriş belgesi almanız yeterli olacaktır.

AÖF Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? TIKLA ÖĞREN

AÖF Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

AÖF giriş belgesi almak için AÖF resmi internet sitesi üzerindeki "Öğrenci Otomasyonu" ekranını kullanmanız gerekiyor. AÖF sınav giriş belgesi almak için;

• "anadolu.edu.tr" adresine girerek, üst menüde bulunan "Açıköğretim" ekranına giriş yapmalısınız.

• AÖF Açıköğretim ekranında bulunan "Öğrenci Girişi" sayfasına giriş yapmalısınız.

• Öğrenci girişi ekranında ise istenen "e-posta adresi veya T.C. kimlik numarası" ve "AÖF öğrenci şifresi" bilgilerini girmelisiniz.

• Öğrenci giriş bilgilerini eksiksiz ve doğru şekilde girdikten sonra altta bulunan "Oturum Aç" butonuna basmalısınız.

• Giriş yaptığınız AÖF öğrenci sayfasında tüm okul bilgilerinizi görebilirsiniz.

• En alt kısımda bulunan "Bildirimler" ekranında bulunan Yaz Okulu sınav giriş belgesi ekranına tıklayarak, sınav giriş yeri evrakınızı görüntüleyebilirsiniz.

• Daha sonra sayfada bulunan "Yazdır/İndir" seçeneğine tıklayarak, AÖF sınav giriş belgesi çıktınızı alabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları izleyerek, yazıcı(printer) bulunan tüm bilgisayarlardan kolay bir şekilde AÖF giriş belgenizi alabilirsiniz.
AÖF giriş belgenizi doğrudan almak istiyorsanız tercih edebileceğiniz ikinci bir alternatifte bulunuyor. Dilerseniz bağlı bulunduğunuz Açıköğretim Bürolarına başvuruda bulunarak da AÖF giriş belgesi alabilirsiniz. AÖF Yaz Okulu sınav tarihi yaklaşırken mesai saatleri içerisinde sınav giriş belgenizi AÖF büroları aracılığı ile alabilirsiniz. Sınav haftasında cumartesi günü ve sınav günü olan Pazar sabah saatlerinde de AÖF büroları açık olacak. Böylelikle bu tarihlerde de AÖF bürolarından sınav giriş belgenizi alabilirsiniz.

AÖF Sınava Giriş İçin Gerekli Belgeler Neler?

Tek oturumda yapılacak AÖF Yaz Okulu sınavı için AÖF öğrenci otomasyon sisteminden ya da AÖF bürolarından aldığınız AÖF sınav giriş belgesi dışında aynı zamanda da fotoğraflı ve onaylı kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Ayrıca çıktısını alacağınız AÖF giriş belgesi de mutlaka "fotoğraflı" olmalıdır. AÖF Yaz Okulu sınavı girişinde sınav giriş belgesi ile birlikte kullanabileceğiniz fotoğraflı ve onaylı kimlik belgeleri ise;
• T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı,
• T.C. kimlik kartı,
• KKTC kimlik kartı,
• T.C. sürücü belgesi,
• Pasaport (süresi geçerli olmalı),

Şeklindedir. Bu belgeler aracılığı ile AÖF Yaz Okulu sınavına sorun yaşamadan giriş yapabilirsiniz. AÖF sınav giriş belgesi ve fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesinden bir tanesi bile yanında bulunmayan ya da uygun koşullarda olmayan kişiler sınava katılım gerçekleştiremeyecek. Bu yüzden mutlaka bu belgelerin doğru şekilde hazırlamaya özen gösterin. AÖF fotoğraflı giriş belgesi ya da fotoğraflı/onaylı kimlik belgesi evraklarından birisinin eksik olmasının AÖF Yaz Okulu sınavına giriş yapamamanıza neden olacağını unutmamalısınız. Ayrıca sınav saatinden 15 dakika önce sınav merkezinde olmanız, oluşabilecek yoğunluk ya da aksilikler nedeni ile de sınavı kaçırmamanızı güvence altına alabilirsiniz.