28 Temmuz KPSS ÖABT soruları zor muydu, kolay mıydı? KPSS ÖABT sınav yorumları nasıl?

2019 KPSS ÖABT sınavı bugün yapıldı. Sınavdan çıkan adaylar soruları ve sınav yorumlarını oldukça merak ediyor. Peki KPSS ÖABT sınav yorumları nasıl sınava girenler neler söyledi haberimizde derledik. İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında 2019 yılında ilk defa Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılacağından bu alanlara atanmak isteyen öğretmen adaylarının ilgili alanlarda 2019 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) girmeleri zorunludur. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 28 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacaktır. Sınav giriş belgelerine ise ÖSYM AİS üzerinden ulaşılabilecektir. Peki 2019 KPSS ÖABT soruları zor muydu, kolay mıydı? İşte KPSS ÖABT sınav yorumları

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2019, 09:00 Güncelleme 29 Temmuz 2019, 08:56
28 Temmuz KPSS ÖABT soruları zor muydu, kolay mıydı? KPSS ÖABT sınav yorumları nasıl?

İÇİNDEKİLER

2019 KPSS ÖABT soruları zor muydu, kolay mıydı? KPSS ÖABT sınav yorumları nasıl? Kamuya personel olarak atanabilmek için uzun süredir sınava hazırlıklarını sürdüren adaylar, sınav saatini beklemeye geçti. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, 28 Temmuz'da uygulanacak KPSS ÖABT'nin oturum süresi merak ediliyor. Bu bağlamda KPSS ÖABT sınav yorumları, 28 Temmuz tarihinde sınava giren adaylar tarafından araştırılıyor. KPSS ÖABT soruları kolay mıydı, zor muydu? Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumları, ÖSYM tarafından düzenlenen tarihlerde gerçekleştiriliyor. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 28 Temmuz'da yapılıyor. Sınava giren adaylar, diğer adayların yaptığı yorumlara bakarak sonuç açıklanma tarihine kadar sınavdan kaç puan alacaklarını hesaplıyorlar.

KPSS ÖABT SINAV YORUMLARI

KPSS sınav yorumları yapıldıkça haberimiz içerisine eklenecektir.

Genel Yetenek-Genel Kültür yorumlarından bazıları şu şekilde idi:

Beyza: İspanya'daki boğa güreşinden Amerikan armuduna kadar sorduğun için teşekkürler #kpss #kpss2019

Tuğba: 2018 kpss kadrosu aynen 2019 a devroldu. Tekrar başarılar arkadaşlar. 2020 ye devrolunmaz inşallah. Zira kartopu gibi gittikçe büyüyoruz #kpss2019

Onur: Bence KPSS de kaldırılsın herkes evine en yakın işe gitsin.

Özlem: Hobilerim arasında hersene düzenli olarak kpss ye katılmak var

Özlem Gül: Sınav bittiğine göre artık rahat rahat kpss çalışabilirim #öabt

Kevser: böyle ölmeyiz füze atın füze #ÖABT

Züleyha KORDAK: Soru sormak için yapılmış bir DKAB ÖABT sınavı,yazım hatasından tutunda aklınıza ne gelirse

Tuğba Yasemin: Sabah sabah saçınıza maşa yapıp sınava gelecek kadar seviyor musunuz bu hayatı ya? #Öabt

Uğur Özekin: #Öabt de o eğitim sorularını soruyorsunuzda uygulayan hoca var mı çok merak ediyorum

Cihan SGRMN: Eğitim Bilimleri sınavında beyin resmi koyup bu nedir diye soran ösym öabt rehberlik sınavında oksipital lob çok iyi çalışıyorsa ancak temporal lob kişi balkondan düştüğü için zarar görmüşse kişinin annesinin adı nedir? diye sormuş. Gareziniz kime sizin

EMİNE YÜKSELEN: ÖABT'den sonra ben: Sınav zaten zordu normalde gülmem gerek ama bu kez ağlamak istiyorum ve bu çok saçma. En iyisi ben üzgünmüş gibi yapayım biraz da sinir ekleyeyim kendime kimse sınav muhabbeti yapmasın. Yapmaya dahi kalkmasın. Yapmayın, etmeyin valla siz bilirsiniz.

NUR: öabt ingilizce branşında 50 soruda birden neden aynı anda okuduğunu anlama,bilgi,yorum ve hız ölçüldü ? Toefl a girsem en azın ayrı ayrı ölçerdi bunları.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanlığı tarafından resmi site üzerinden yayımlanan akademik takvime göre, KPSS Lisans (Kamu Personeli Seçme Personeli) sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine sunularak

KPSS ÖABT DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonuçları kullanılacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS'de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1'deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo2'de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2'de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP'leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği alanlarının ikisinde de sınava giren adaylara iki ayrı KPSSP121 puanı hesaplanacaktır.

KPSS ÖABT SINAVINA KİMLER GİRDİ?

İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında 2019 yılında ilk defa Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılacağından bu alanlara atanmak isteyen öğretmen adaylarının ilgili alanlarda 2019 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) girmeleri zorunludur. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 28 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacaktır. Sınav giriş belgelerine ise ÖSYM AİS üzerinden ulaşılabilecektir.

KPSS HAKKINDA

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Yani ÖABT Nedir?

Öğretmen adayları atanabilmek için 2013 senesinden bu yana Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) haricinde Türkçe ve sınıf öğretmenlikleri branşlarının da yer aldığı açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi olan ÖABT sınavına da girmek zorundalar. Şayet öğretmen olarak atamanızın yapılmasını istiyorsanız öncelikle KPSS'ye girmeniz gerekmektedir. Bu sınavda 60 soruluk Genel Yetenek ve 60 soruluk Genel Kültür testlerini yanıtlayacaksınız. Bu iki teste öğretmen olmak isteyen tüm adayların girmesi zorunludur. Ardından da 80 sorudan oluşan Eğitim Bilimleri testini çözeceksiniz. ÖABT hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizin devamında.

ÖABT Hangi Alanlara Uygulanır?

Bu sene 17 alanda Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi yani ÖABT uygulanacak. Geçmişten farklı olarak bu sene okul öncesi öğretmenliği bölümü mezunlarının da ÖABT'ye girmesi zorunlu kılındı. Kimler ÖABT'ye girecek aşağıda görebilirsiniz.

Türkçe,
İlköğretim Matematik,
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji,
Sosyal Bilgiler,
Türk Dili ve Edebiyatı,
Tarih,
Coğrafya,
Matematik (Lise),
Fizik,
Kimya,
Biyoloji,
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,
Yabancı Dil (Almanca,
İngilizce),
Rehber Öğretmen,
Sınıf Öğretmenliği,
Okulöncesi Öğretmenliği

Öabt sınavı kaç sorudan oluşuyor?

ÖABT sınavında adaylara 50 soru yöneltilmektedir