Asala'k tehdit!

Ermeni lobisi, sözde soykırım yalanı için geçmişe sarıldı. 34 diplomatımızı şehit eden terör örgütü ASALA, Tiflis Büyükelçiliğimiz'e tehdit yağdırdı: Karabağ'dan elinizi çekin. Yoksa liste tamamlanır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2011 Güncelleme 22 Nisan 2011, 22:36
Asala’k tehdit!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en karanlık terör örgütlerinden biriydi. 1973-1984 yılları arasında 34 Türk diplomat ve görevlisini şehit etmişti. Küresel ağlarıyla dikkat çeken bu yapılanma, Ermeni terör örgütü ASALA'ydı. Son eylemini 1994'te Atina'da gerçekleştiren örgüt, Müsteşar Haluk Sipahioğlu'nu hunharca katletmişti. İşte o saldırıdan sonra kayıplara karışan ASALA, 17 yıl sonra yeniden ortaya çıktı. ASALA, bu kez Gürcistan'da kendisini gösterdi. Örgüt adına, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'ne bir mektup gönderildi.

MİT ALARMA GEÇTİ
Mektupta, Türkiye'nin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Yukarı Karabağ sorunuyla ilgili tutumu eleştirildi. Küstah satırlarda Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini çekmesi istendi. Zarfın içinden çıkan tehdit satırlarında, "Süreçten elinizi çekin. Yoksa tamamlanmayan liste tamamlanır" denildi. Söz konusu kelimelerin adresi ise Türkiye'nin yüreğini yakan diplomat cinayetleriydi. Bu arada Fransa ve Kanada'daki Türk büyükelçiliklerine de, sözde soykırımı anma günü ilan edilen 24 Nisan öncesinde tehditler iletildi. Bunun üzerine Türkiye'nin dış temsilciliklerinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Büyükelçilik binalarında MİT görevlileri konuşlandırıldı.

TARİHİ AÇIKLAMA
ABD Kongre üyesi Keith Ellison, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili iddiaların tarihçilere bırakılması gerektiğini söyledi. Bir etkinliğe katılmak için Türkiye'ye gelen Ellison, konunun karmaşık olduğunu belirtti. Ellison, "İddialarla ilgili tartışma tarihçilere bırakılmalı. Amerikalılar da bu konu hakkında fikir
sahibi değil" diye konuştu.

İNSANLIĞIN KARASI
SSCB'nin 1991'de dağılmasıyla birlikte Yukarı Karabağ, Azerbaycan'a bağlandı. Ancak bölgenin yönetiminde söz sahibi olmak isteyen Ermeni lobisi, harekete geçti. 26 Şubat 1992 gecesi Yukarı Karabağ'daki Hocalı bölgesine giren Ermeni militanlar, adeta bir katliam yaptı. Ermeni güçleri, çoğu çocuk ve kadın 613 kişiyi hunharca öldürdü.

DERİN İZLER
Ergenekon'un karakutusu Tuncay Güney, ASALA'yla ilgili TAKVİM'e önemli açıklamalarda bulunmuştu. İşte Güney'in gündem değiştiren o özel açıklamalarından satır başları: "ABD'nin Chicago kentindeki küresel şebeke harekete geçti. Şebeke, diplomatlarımızı planlarına alet etmek istedi. Ancak buna karşı çıkan misyon şefleri, Susurluk çetesi elemanları tarafından suikatlere uğradı. Bu suikastlerden sonra ASALA ve Susurluk ekibine destek sağlandı. Böylece yeni 50 yıllık plan devreye girdi."


Duygu GÜVENÇ