Filistin’e destek veren Bayern Münihli futbolcu Nasır Mezravi hedefte! Sınır dışı edilmesi istendi

İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırımı görmezden gelen Batı, Filistin’e destek veren isimleri de resmen fişliyor. Almanya'nın Bayern Münih takımında forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Nasır Mezravi, Filistin’e destek verdiği paylaşımlar nedeniyle hedef gösterildi ve sınır dışı edilmesi istendi.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2023, 11:27 Güncelleme 16 Ekim 2023, 12:44
Filistin’e destek veren Bayern Münihli futbolcu Nasır Mezravi hedefte! Sınır dışı edilmesi istendi

İÇİNDEKİLER

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrail, Gazze'de resmen soykırım uyguluyor. İsrail'e açık destek veren Batı, Filistin'de yapılan katliamları görmezden gelirken Filistin'e destek veren isimleri de fişliyor.

FİLİSTİN'E DESTEK VEREN MEZRAVİ HEDEF GÖSTERİLDİ

Almanya'nın Bayern Münih takımında forma giyen Fas asıllı Hollandalı futbolcu Nasır Mezravi, Filistin'i desteklediği sosyal medya paylaşımı nedeniyle hedef gösterildi.

Instagram hesabında Mescid-i Aksa'nın videosunun ve Kur'an-ı Kerim'in İbrahim süresinin "Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma" mealindeki 42. ayetin yer aldığı bir video paylaşan Mezravi, topa tutuluyor.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger futbolcunun hem kulüple ilişiğinin kesilmesi hem de sınır dışı edilmesini istedi.

SINIR DIŞI EDİLMESİ İSTENİYOR

Steiger, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Nazilerin, Yahudi Kulübü adını verdiği Kurt Landauer'in kulübü işlerin bu şekilde devam etmesine izin veremez. Sevgili FC Bayern lütfen hemen kovun. Ayrıca onun Almanya'dan sınır dışı edilmesi için devletin tüm seçenekleri kullanılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Mezravi ise Bild gazetesine açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

Kendimi ve neyi savunduğumu açıklamak zorunda kalmam gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor. Dışarıda binlerce masum insanın öldürüldüğü bir durum var. Benim duruşum, bu dünyada barış ve adalet için çalışacağımdır. Bu da her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olacağım anlamına geliyor. Bu yüzden neden benim hakkımda tam tersi düşünüldüğünü ve neden nefret dolu gruplarla ilişkilendirildiğimi anlamıyorum. Kontrolden çıkan bu korkunç çatışma nedeniyle her gün masum insanlar öldürülüyor. Hepimiz buna karşı olmalı ve buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu insanlık dışı bir durum.